Indonesië Mills voetbalshirts 2020-2021

B

egin januari brachten we het nieuws dat Warrix Sportswear de nieuwe kledingsponsor is van het Indonesische voetbalelftal. Aan die samenwerking lijkt vroegtijdig een einde te zijn gekomen. De voetbalbond van Indonesië heeft namelijk een deal gesloten met het Indonesische sportmerk Mills Sportswear. Direct lanceerden beide partijen het nieuwe Indonesië voetbalshirt. Dit betreft het tenue waarin het Indonesische voetbalelftal haar thuiswedstrijden speelt ter voorbereiding op het WK van 2022 in 2020-2021.

Het nieuwe Indonesië voetbalshirt 2020-2021 van Mills Sportswear is geheel rood en wordt gekenmerkt door een watermerk. Dit betreft een print van de vleugels van de garoeda uit het logo van de Indonesische voetbalbond. De garoeda is in de hindoeistische mythologie een mythisch wezen en is een mix van een mens en een adelaar. Het is bovendien het nationale symbool van Indonesië. Het tenue bevat verder een ronde hals met een witte band aan de achterkant. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode taping en de kousen hebben ook deze kleurencombinatie. Op alle items van het tenue staan uitingen van de voetbalbond en de nieuwe kledingsponsor. Het sportmerk heeft de tenues uitgerust met de XtraCool technologie, welke zorgt voor de perfecte afkoeling en voor ventilatie. 

We hebben ook nog een reactie op het waarom van de move van de Indonesische voetbalbond. Voorzitter van de voetbalbond, Mochamad Iriawan, reageert: ''We hebben toch gekozen voor Mills als kledingsponsor. Mills is een lokaal sportmerk en dit past perfect in het overheidsprogramma om lokale producten en merken de voorkeur te geven. Het merk staat bekend als een kwalitatief merk en doet niet onder voor merken uit Europa of Amerika. Wij zien er dan ook met veel vertrouwen naar uit dat de producten van Indonesië wereldwijd beschikbaar zullen zijn over een aantal maanden. We kijken ernaar uit een succesvolle samenwerking met Mills aan te gaan. Hopelijk leidt dit ook tot sportieve successen.''

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Indonesië voetbalshirts van Mills. Op zoek naar Indonesië merchandising? Bestel het exclusief in deze winkel!