4 november 2019

Het Liverpool Six Times voetbalshirt van New Balance

Liverpool en New Balance hebben vandaag een special edition collectie gelanceerd ter ere van de zes Europa Cups I, die The Reds op haar naam hebben staan. Liverpool won de Europa Cup I of Champions namelijk in 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 en 2019. De nieuwe collectie heeft als toepasselijke naam: ''Six times'' en bevat onder andere een voetbalshirt, een trainingsshirt, een bal, een trainingsjack en nog wat accessoires. Opvallend is dat het voetbalshirt uit de collectie niet het huidige tenue betreft, maar het voetbalshirt waarin de club van Jürgen Klopp afgelopen zomer voor de zesde keer de Champions League won.

Liverpool Six Times Europa Cup I voetbalshirt 2019-2020

In de finale op 1 juni 2019 versloeg Liverpool Tottenham Hotspur met 2-0 in het Estadio Wanda Metropolitano in Madrid met 2-0 door doelpunten van Salah en Origi. In de finale speelde Liverpool in het voetbalshirt van het seizoen 2018-2019. Dit shirt is weer helemaal terug in de Six Times collectie van de Champions League winnaar. Het enige verschil met het tenue van vorig seizoen is het logo op de borst. Boven het logo zijn zes sterren aangebracht en onder de Liverbird staan de jaartallen, waarin de club de Europa Cup I of Champions League won. Verder ziet dit tenue er wel hetzelfde uit. Het voetbalshirt is geheel rood met een polokraag met twee witte lijnen. Ook de logo's van New Balance en hoofdsponsor Standard Chartered op het tenue zijn wit. Verder bevat het Liverpool Six Times voetbalshirt een design van dunne, verticale banen. Deze banen waren vorig seizoen een verwijzing naar de tribunes van Anfield Road en met name naar de Main Stand. De achterkant van het tenue bevat de twee vlammen met daartussen het getal 96, verwijzend naar de omgekomen Liverpool supporters bij het Hillsborough drama in 1989.

Het trainingsshirt en het trainingsjack uit de 6 Times collectie van Liverpool zijn wel geïnspireerd door het shirt en trainingsjack van dit seizoen. We hebben nog een reactie van New Balance manager Kenny McCallum: ''We zijn trots op het feit dat we de Liverpool fans deze unieke collectie kunnen bieden, die in het teken staat van de Champions League winst afgelopen jaar. Het marketingmateriaal voor deze collectie is gemaakt in Liverpool, langs de route die de selectie heeft afgelegd bij de huldiging na het winnen van de Champions League afgelopen jaar.'' Check hieronder deze foto's. Het Liverpool Six Times voetbalshirt betreft waarschijnlijk het laatste voetbalshirt van New Balance. Vanaf 2020-2021 wordt Nike namelijk kledingsponsor van Liverpool FC.

Liverpool Six Times voetbalshirt bestellen

Het Liverpool Six Times voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 74,95. Andere items uit de collectie bestel je al vanaf € 19,95. Directe levering!

Alle items uit de Liverpool Six Times collectie bestel je vanaf nu in deze SHOP! 

of bestel goedkope t-shirts in de Liverpool fanshop