Het Juventus retro voetbalshirt met lange mouwen 1951-1952

COPA Football en Juventus hebben inmiddels ook een retro voetbalshirt met lange mouwen uitgebracht. Dit shirt is geïnspireerd door het voetbalshirt dat Juve droeg tijdens de jaren '50 en met name tijdens het seizoen 1951-1952. In dit blog gaan we op zoek naar het verhaal achter het speciale Juventus retro voetbalshirt en het design van het nieuwe retro tenue van de Italiaanse topclub. Deze week werd bekend dat Juventus en COPA Football een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Het Nederlandse merk, bekend om haar unieke retro producten, is vanaf nu official supplier van de club uit Turijn en verzorgt de retro collectie van Juve. Deze retro collectie bestaat uit voetbalshirts, een retro jack en een retro training top!

Juventus retro voetbalshirt 1951-1952 - het verhaal en het design

In 1951-1952 werd Juventus kampioen van Italië, nadat het onder leiding van de Engelse trainer Jesse Carver ook al in 1950 kampioen was geworden. De jaren '50 waren voor Juve een succesvolle periode. In het seizoen 1951-1952 vormde de Hongaarse trainer György Sárosi een eenvormend geheel, dat aan de lopende band scoorde. In dit seizoen scoorde Juventus maar liefst 98 doelpunten in de Serie A. Dit is bijna een record. De Deen John Hansen scoorde  maar liefst 30 doelpunten in de competitie en Giapiero Boniperi en Ermes Muccinelli hadden ook een belangrijk aandeel in het moyenne van de club. Uiteindelijk eindigde Juventus met 7 punten voorsprong op AC Milan. Een ander hoogtepunt tijdens dit seizoen was de 6-0 overwinning op rivaal Torino. In de Coppa Latino, één van de voorlopers van de Europa Cup I, ging het de club minder voor de wind. In de halve finale van dit toernooi verloor de Bianconeri met 4-2. De troostfinale werd wel met 1-0 gewonnen van Sporting Lissabon. Andere sterspelers van dit elftal waren Praest, Viola, Manente en Mari.

Het Juventus retro voetbalshirt met lange mouwen heeft het iconische Juventus design. Het shirt bevat namelijk verticale, witte en zwarte banen. Deze banen lopen ook door over de mouwen en de mouwen worden afgesloten door zwarte cuffs. Daarnaast bevat het shirt een ronde crew neck in het wit. De linker borst van het retro voetbalshirt is uitgerust met de Scudetto badge. Destijds droeg Juventus nog niet het logo op het tenue. De Scudetto badge mag een club dragen wanneer het kampioen van Italië is geworden. Het nieuwe COPA Football retro shirt van Juventus heeft niet alleen een gaaf design. Het wordt ook nog geleverd in een luxe cadeaubox in de kleuren van de club, inclusief het nieuwe logo. Dit nieuwe logo is wel in het label van het retro shirt verwerkt. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het shirt van 1951-1952 en check ook de gelanceerde retro shirts van de jaren '70 en '90.

Juventus retro voetbalshirt bestellen

Dit nieuwe Juventus retro voetbalshirt kan je vanaf nu bestellen voor volwassenen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is € 60,- en in de onderstaande winkels kan je het retro shirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Wil je andere Juve producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Juventus retro voetbalshirt met lange mouwen direct in deze SHOP!

of deze winkel!