29 januari 2019

Het Chelsea voetbalshirt van Gonzalo Higuaín

Gonzalo Higuaín speelt het komende half jaar voor Chelsea. The Blues hebben de Argentijnse spits voor een half jaar gehuurd van Juventus. Eerder dit seizoen kwam de Argentijnse international al uit voor AC Milan, maar dit bleek geen gelukkig huwelijk te zijn. Eerder speelde de 75 voudig international voor River Plate, Real Madrid en SSC Napoli. Bij Chelsea heeft men kennelijk hoge verwachtingen van Higuaín. De aanvaller draagt namelijk per direct nummer 9, een nummer die hij ook al had bij Juventus en Napoli. In het shirt met nummer 9 werd de in Brest geboren sterspeler in 2015-2016 Serie A topscorer en won hij met Napoli in 2013-2014 de Coppa Italia en Supercoppa. Bij Juventus werd de Argentijn twee keer kampioen en won hij ook twee keer de Italiaanse beker. Ook bij het Argentijnse elftal draagt de spits dit nummer.

Nummer 9 is natuurlijk ook een echt spitsennummer. Bij Chelsea is dit niet anders. Verschillende spitsen hebben in het verleden dit rugnummer gehad, waaronder niet de minste. Jimmy Floyd Hasselbaink had in de periode 2000-2004 nummer negen bij Chelsea en wist maar liefst 88 keer te scoren in 177 wedstrijden. In zijn debuutseizoen werd de Nederlander zelfs topscorer in de Premier League. In 2004-2005 volgde Mateja Kezman Hasselbaink op als nummer 9. Dit was geen succes. In 41 wedstrijden wist de van PSV overgenomen spits slechts zeven keer te scoren. Crespo volgde het seizoen hierna Kezman op als nummer negen. Het seizoen hiervoor werd de Argentijnse spits verhuurd aan AC Milan, waarmee hij de befaamde Champions League finale tegen Liverpool speelde. Het seizoen erop keerde hij weer terug naar Chelsea en won de Premier League met de club. Ook Khalid Boulahrouz heeft bij Chelsea nummer 9 gedragen. Tijdens het seizoen 2006-2007 droeg de verdediger namelijk dit nummer. De voormalig international van Oranje kwam in dit seizoen tot slechts dertien optredens voor The Blues. In 2007-2008 en 2008-2009 mochten Sidwell en Di Santo het proberen met nummer negen, zonder succes. In 2011 kwam de Spaanse spits Fernando Torres de gelederen van Chelsea versterken. Na zijn gloriejaren bij Liverpool, ging het de spits minder af bij Chelsea. Wel won de spits met Chelsea de Champions League en Europa League in 2012 en 2013. Falcao en Morata hebben de afgelopen jaar de eer gehad om nummer 9 te dragen. Morata is inmiddels vertrokken naar Atletico Madrid.

Al met al lijkt het erop alsof nummer 9 ook bij Chelsea voor meer druk zorgt. De laatste speler die met dit nummer wist te schitteren was Jimmy Floyd Hasselbaink en dit is al bijna twintig jaar geleden. Wordt Higuain een waardige opvolger van de Nederlandse spits? We zullen het zien?

De naam en het nummer van Higuain op het nieuwe Chelsea voetbalshirt betreffen de officiële en originele Premier League bedrukking, die alle teams dit seizoen op het tenue dragen. Wil je dit shirt bestellen? Koop het exclusief in deze winkel! Directe levering!