8 februari 2019

Het Barcelona voetbalshirt van Frenkie de Jong

De transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona is rond. Vanaf het seizoen 2019-2020 speelt de middenvelder in het voetbalshirt van FC Barcelona. Voor een bedrag van maar liefst € 86 miljoen hebben de Catalanen de international van het Nederlands Elftal overgenomen van Ajax. Omdat Frenkie de Jong nog een half jaar in het shirt van Ajax speelt, is het nog gissen welk rugnummer De Jong vanaf deze zomer bij Barcelona op zijn shirt draagt. Vrijwel elk rugnummer is momenteel bij Barcelona bezet. Toch gaf de sterspeler alvast een voorzetje met betrekking tot zijn nieuwe rugnummer bij de Catalanen! 

Bestel je Barcelona voetbalshirt altijd in deze winkel! 

Het rugnummer van Frenkie de Jong bij FC Barcelona

Er is al inmiddels wat bekend over het mogelijke nieuwe rugnummer van Frenkie de Jong bij Barcelona. De international hoopt namelijk bij Barca evenals bij Ajax met nummer 21 te gaan spelen. Momenteel is dit het rugnummer van Carles Aleñá.  Aleñá is eind vorig jaar door Valverde aan de selectie toegevoegd en wordt in Barcelona gezien als een enorm talent. Omdat nummer 21 geen prestigieus nummer is, zal het voor de jonge Spanjaard geen probleem zijn om een ander nummer bij Barcelona te nemen volgend seizoen. Nummer 21 is door niet veel sterren gedragen in de historie van de club. Spanje bondscoach en voormalig Barcelona trainer en speler Luis Enrique droeg overigens wel dit numer.

In een interview laat Frenkie de Jong bovendien weten dat als het aan kledingsponsor Nike ligt niet zijn achternaam op de achterkant van het nieuwe Barcelona voetbalshirt komt te staan, maar zijn voornaam: Frenkie. De middenvelder twijfelt nog of hij hiermee akkoord wil gaan. Voor Nike en Barcelona lijkt het een uitgemaakte zaak. Zij willen de transfer van De Jong onder andere terug verdienen aan de met de verkoop van de voetbalshirts met officiële bedrukking van de Jong. Wanneer Frenkie de Jong daadwerkelijk zijn voornaam op het Barcelona shirt gaat dragen, is hij niet de eerste Nederlander in de geschiedenis van de Catalanen met de voornaam op het voetbalshirt. Ook Jordi Cruyff droeg zijn voornaam op het voetbalshirt. Dit was tweeledig. Enerzijds bracht zijn achternaam door zijn vader een enorme druk met zich mee en anderzijds lagen de rechten van de achternaam bij zijn vader Johan Cruyff. Uiteraard mocht Jordi van zijn vader wel de achternaam dragen, maar hij wilde niet dat de naam Cruijff in combinatie met nummer 14 uitgebuit werd. Ook Giovanni van Bronckhorst droeg bij Barcelona zijn voornaam op het voetbalshirt: GIO!

Momenteel dragen ook spelers als Virgil van Dijk en Memphis Depay hun voornaam in plaats van de achternaam op het voetbalshirt van respectievelijk Liverpool en Olympique Lyon. Nog een leuk weetje: In Spanje mogen er geen rugnummers boven de 25 aan spelers gegeven worden. Zeker is dus dat de Jong een rugnummer tussen de 2 en 25 krijgt ;)

Barcelona voetbalshirt met naam en nummer Frenkie de Jong kopen

Vanzelfsprekend draagt Frenkie de Jong pas het nieuwe voetbalshirt van 2019-2020. Dit tenue wordt pas medio mei officieel gelanceerd door Barcelona en kledingsponsor Nike. Medio juli wordt het rugnummer van de Jong ook pas officieel bekend. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 85,- en voor kinderen is deze € 70,-. Het tenue kan je na lancering in de onderstaande winkels bestellen. Ook het huidige tenue van Barcelona kan je hier uiteraard met de naam en het nummer van de Jong kopen! Directe levering!

Bestel je Barcelona shirt met officiële bedrukking altijd in deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)

of deze winkel!