7 juli 2019

Het Barcelona voetbalshirt van Frenkie de Jong

De transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona was al in februari rond. Vandaag is ook het nieuwe voetbalshirt met rugnummer van de Jong bij zijn officiële presentatie van Barcelona bekend gemaakt. Vanaf dit seizoen speelt de middenvelder in het voetbalshirt van FC Barcelona. Voor een bedrag van maar liefst € 86 miljoen hebben de Catalanen de international van het Nederlands Elftal overgenomen van Ajax. Vandaag vond de officiële presentatie van de middenvelder plaats en werd ook zijn rugnummer bekend gemaakt! Check hier alles over het nieuwe Barcelona voetbalshirt van Frenk de Jong bij Barca! 

Bestel je Barcelona voetbalshirt met OFFICIËLE F. de Jong 21 Barcelona bedrukking voor volwassenen via deze SHOP of voor kinderen via deze SHOP! 

Het rugnummer van Frenkie de Jong bij FC Barcelona

In een vroeg stadium gaf Frenk de Jong al aan met hetzelfde nummer te willen spelen als bij Ajax. Aan die wens heeft FC Barcelona voldaan. Dit betekent dat Carles Aleñá een ander rugnummer krijgt. Aleñá werd vorig jaar door Valverde aan de selectie toegevoegd en wordt in Barcelona gezien als een enorm talent. Omdat nummer 21 geen prestigieus nummer is, zal het voor de jonge Spanjaard geen probleem zijn om een ander nummer bij Barcelona te nemen dit seizoen. Frenk de Jong reageerde in een interview verheugd op zijn nieuwe rugnummer.  De middenvelder voelt zich verbonden aan het getal en is dan ook blij dat hij dat kan doen bij Barça, waar hij klaar is voor zijn avontuur. "Als ik op het veld sta, dan gaat het voor mijn gevoel écht beginnen. Ik heb er enorm veel zin in." Het nummer heeft voor de voormalige speler van Ajax en Willem II ook een speciale betekenis: “Ik heb mijn hele familie meegenomen naar mijn presentatie in Barcelona, behalve mijn opa Hans de Jong, mijn vaders vader. Hij is overleden en was op de 21ste jarig. Onbewust is het ook een soort eerbetoon. Hij was een enorme voetbalfan. Ik vind het erg dat hij dit niet kon meemaken en des te blijer ben ik dat de rest van mijn familie er wél bij is geweest.”  Barcelona bood hem tevergeefs aan om met nummer 14 te spelen, het nummer van Johan Cruyff bij Ajax en Oranje. Bij Barcelona had Cruyff overigens nummer 9 als rugnummer. 

Nummer 21 is overigens door niet veel sterren gedragen in de historie van de club. Spanje bondscoach en voormalig Barcelona trainer en speler Luis Enrique droeg overigens wel dit nummer. Eerder was er ook wat twijfel over de naam die De Jong zou dragen op het tenue. Nike, kledingsponsor van Barcelona, had graag gezien dat De Jong met zijn voornaam op de achterkant van het voetbalshirt zou spelen: Frenkie. Dit zou volgens Nike nog commerciëler zijn voor de verkoop van de voetbalshirts. Barcelona en Nike willen de transfer van De Jong onder andere terug verdienen aan de met de verkoop van de voetbalshirts met officiële bedrukking van de Jong. De Jong heeft echter toch besloten met zijn voorletter en achternaam op het tenue te spelen: F. de Jong. Dit betekent dat de Jong vooralsnog niet in de voetsporen treedt van Jordi Cruyff en Giovanni Van Bronckhorst.  Jordi Cruyff droeg namelijk in zijn periode bij Barcelona zijn voornaam op het voetbalshirt. Dit was tweeledig. Enerzijds bracht zijn achternaam door zijn vader een enorme druk met zich mee en anderzijds lagen de rechten van de achternaam bij zijn vader Johan Cruyff. Uiteraard mocht Jordi van zijn vader wel de achternaam dragen, maar hij wilde niet dat de naam Cruijff in combinatie met nummer 14 uitgebuit werd. Ook Giovanni van Bronckhorst droeg bij Barcelona zijn voornaam op het voetbalshirt: GIO!  Momenteel dragen ook spelers als Virgil van Dijk en Memphis Depay hun voornaam in plaats van de achternaam op het voetbalshirt van respectievelijk Liverpool en Olympique Lyon.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Barcelona voetbalshirt van Frenk de Jong en check ook alles over het nieuwe Barcelona voetbalshirt voor 2019-2020. 

Barcelona voetbalshirt met naam en nummer Frenkie de Jong kopen

De Jong draagt vanaf nu dus het nieuwe Barcelona tenue voor 2019-2020. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 85,- en voor kinderen is deze € 70,-. Het tenue kan je vanaf nu in de onderstaande winkels bestellen. Het bedrukken van een voetbalshirt kost € 15,- extra! Directe levering!

Bestel je Barcelona shirt met officiële bedrukking altijd in deze SHOP (net iets goedkoper & inclusief goedkope t-shirts en bedrukking)

of deze winkel! 

Barcelona voetbalshirt Frenkie de Jong

Barcelona tenue Frenkie de Jong