15 januari 2021

Guinea voetbalshirts 2021-2022

Het nationale elftal van Guinea draagt vanaf dit jaar voetbalshirts van het Nederlandse sportmerk Masita. De deal tussen de voetbalbond van Guinea, de FGF (Fédération Guinéenne de Football), en Masita kwam al in november van vorig jaar rond en nu hebben beide partijen ook de nieuwe Guinea voetbalshirts 2021-2022 gelanceerd. Masita, dat in Nederland ook de voetbalshirts van Fortuna Sittard verzorgt, is in ieder geval gedurende twee jaar verantwoordelijk voor de aankleding van het Guinees voetbalelftal. Masita volgt het Italiaanse sportmerk Macron op als kledingsponsor.

Guinea thuisshirt 2021-2022

Het Guinea thuisshirt 2021-2022 is dit jaar overwegend rood en bevat bovendien de andere twee kleuren van de vlag van het Afrikaanse land. De linker zijkant van het Guinea thuisshirt bevat een diagonale gele band en de andere kant een diagonale groene band. De band aan de onderkant van de mouwen is geel en ook in de ronde hals van het voetbalshirt komen alle kleuren van de vlag van Guina terug. Bovendien is de body van het Guinea tenue voorzien van een speciale all-over print. Op het midden van de borst prijkt het logo van het Limburgse sportmerk en op de linkerborst is de badge van de voetbalbond geplaatst. In de nek op de achterzijde staat een print van de vlag van het land. Het voetbalbroekje van het thuistenue van Guinea is groen en de kousen zijn geel.

Guinea uitshirts 2021-2022

Het Guinea uitshirt 2021-2022 is dit jaar wit en bevat ook een all-over print. Dit betreft een print van een olifant en verwijst naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal : ‘’ Syli Nationale’’ (De nationale olifanten). Ook het uittenue is voorzien van de kleuren van de nationale vlag. De ronde hals bevat deze kleuren en de band aan de onderkant van de mouwen is rood. De logo’s van Masita en de voetbalbond staan op dezelfde plek als op het thuisshirt en hetzelfde geldt voor de vlag aan de achterzijde. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen. Guinea heeft bovendien een 3e voetbalshirt. Dit alternatieve uitshirt is geel met aan de zijkanten rode panels. Ook dit tenue bevat de olifantprint en een ronde hals in de kleuren van de vlag. Het broekje en de kousen van dit tenue zijn ook geel.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Guinea voetbalshirts 2021-2022, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Keïta, Florentin Pogba, Kaba, Camara, Diawara en nog meer spelers. Vooralsnog kun je deze voetbalshirts nergens bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt van het nationale elftal? Check het in deze fanshop! 

Guinea voetbalshirts 2021-2022