Gibraltar voetbalshirts 2020-2021

De  nationale voetbalbond van Gibraltar en kledingsponsor Legea hebben afgelopen week de nieuwe Gibraltar voetbalshirts 2020-2021 officieel gepresenteerd. In deze voetbalshirts speelt het Gibraltarees voetbalelftal de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in de periode 2020-2021. Het nationale elftal speelt in deze tenues ook de UEFA Nations League wedstrijden. De nieuwe tenues van het ministaatje zijn geïnspireerd door het nieuwe embleem van de voetbalbond, die tegelijkertijd met de nieuwe voetbalshirts van Gibraltar werd gelanceerd.

Gibraltar thuisshirt 2020-2021

Het Gibraltar thuisshirt 2020-2021 is geheel rood en wordt gekenmerkt door de twee zigzag banen over het midden van het tenue. Deze banen komen ook terug in het nieuwe logo van de voetbalbond. Het nieuwe logo bestaat uit een rood schild met een witte en zwarte omranding. In het midden van het schild bevinden zich twee zigzag banen in het wit. Dit design is geïnspireerd door de rots van Gibraltar, die achter het Victoria Stadion ligt. Dit is het stadion waarin het nationale elftal en de profclubs in het land de thuiswedstrijden spelen. De twee banen staan bovendien symbool voor de nieuwe weg die het nationale elftal is ingeslagen, zonder haar roots te verliezen. Tot zover de symboliek van het voetbalshirt en het logo van de Gibraltar FA. De badge van de bond prijkt op de linkerborst en de andere borst bevat het logo van het Italiaanse sportmerk Legea. De onderkant van de mouwen zijn voorzien van een witte band. Bovendien is het tenue uitgerust met een ronde hals. Het Gibraltar thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje en rode kousen met witte details.

Gibraltar uitshirt 2020-2021

Het Gibraltar uitshirt 2020-2021 is dit jaar geheel wit met rode details. De zigzag banen over het midden van het tenue zijn rood en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. De logo’s van Legea en de bond zijn ook rood/wit. Ook dit tenue bevat een ronde hals. Het uittenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje en rode kousen met gouden accenten. Daarnaast heeft het land een alternatief uitshirt. Dit zogenaamde 3e voetbalshirt heeft hetzelfde template als de andere voetbalshirts. Dit voetbalshirt is zwart met gouden details. De twee zigzag banen over de borst zijn goud en ook de bies aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleur. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een zwart broekje en zwarte kousen met gouden accenten. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe tenues van het Gibraltarese voetbalelftal. Deze tenues worden vanaf nu gedragen door spelers als de Barr, Walker, Casciaro, Chipolina, Wiseman en andere spelers.

De nieuwe Gibraltar tenues kun je vooralsnog alleen in het land bestellen. Ben je op zoek naar andere voetbalshirts voor 2020-2021? Check het dan in deze WINKEL!

Gibraltar thuisshirt 2020-2021

Gibraltar uitshirt 2020-2021

Gibraltar 3e shirt 2020-2021