22 mei 2020

FC Utrecht Samen Utrecht voetbalshirt

FC Utrecht heeft deze week een ode gebracht aan haar supporters middels een speciaal voetbalshirt: het zogenaamde Samen Utecht Shirt. Of dit tenue door de plaatselijke FC komend seizoen gedragen wordt, is nog even afwachten.

Het nieuwe FC Utrecht Samen Utrecht voetbalshirt kun je vanaf nu pre-orderen in de officiële fanshop van de club. Dit kan tot en met 31 mei en dat heeft een reden. Op het tenue kunnen de namen van maximaal 1970 FC Utrecht supporters gekozen worden. Dit aantal correspondeert met het oprichtingsjaar van FC Utrecht, het jaar waarin DOS, Elinkwijk en Velox fuseerden tot FC Utrecht. Deze namen worden op de achterkant van het voetbalshirt verwerkt. Op de achterkant van het tenue prijkt het silhouet van de Dom en in dit gedeelte komen de namen van de supporters te staan. Verder is het Samen Utrecht voetbalshirt geheel rood met op de borst de logo’s van de club en Nike ook in het rood (monochroom). Nike is sinds het seizoen 2019-2020 kledingsponsor van de club uit de Domstad. Op het midden van het tenue prijkt de tekst ‘’ Samen Utrecht’’ en verder is het voetbalshirt uitgerust met een ronde hals.

FC Utrecht doneert de helft van de opbrengst van deze tenues aan de maatschappelijke tak van de club. Dat bedrag wordt onder andere benut om initiatieven mogelijk te maken in het kader van FC Utrecht’s initiatief Help Vanuit Het Hart. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe FC Utrecht Samen Utrecht voetbalshirts, die je dus alleen komende week exlusief in de FC Utrecht fanshop kunt bestellen.

We verwachten dat de nieuwe FC Utrecht voetbalshirts 2020-2021 medio juli/augustus door de club en Nike gelanceerd worden, wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen start.