De nieuwe FC Dordrecht voetbalshirts voor 2016-2017 zijn afgelopen week officieel gelanceerd door kledingsponsor Macron en de club, die haar thuiswedstrijden speelt in het Riwal Hoogwerkers Stadion. In deze shirts speelt FC Dordrecht de wedstrijden in de Jupiler League en KNVB Beker gedurende 2016-2017. FC Dordrecht eindigde afgelopen seizoen als veertiende, waardoor het komend seizoen opnieuw in de Jupiler League speelt. Afgelopen week zijn zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt van de Zuid Hollandse club gelanceerd. We bespreken beide designs.

FC Dordrecht thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe FC Dordrecht thuisshirt voor 2016-2017 heeft komend seizoen een speciaal design en wordt gekenmerkt door de leger- of army print over het gehele shirt. Ook tijdens het seizoen 2014-2015, het seizoen waarin de club Eredivisie speelde, had de club een shirt met een legerprint. De print op het nieuwe shirt van Dordrecht bevat verschillende tinten groen en bevat bovendien aan de onderkant een watermerk van de schapenkop uit het logo van de in 1883 opgerichte club. Verder bevat het shirt een witte crew neck met daaronder een diagonaal design. De hals bevat nog een witte ronding, welke naar de linkerkant van het shirt loopt. De mouwen van het shirt zijn deels groen en deels wit en bevatten de trademark tekens van kledingsponsor Macron. Het Italiaanse sportmerk is sinds 2014 kledingsponsor van de club. Het logo van de sponsor staat bovendien op de linker borst en de rechter borst bevat het logo van de club. Verder bevat het shirt onder de oksels nog een wit vlak. Hoofd- en shirtsponsor is RIWAL Hoogwerkers. Dit bedrijf staat al sinds 1997 op de voetbalshirts van de plaatselijke FC en is sinds 2006 hoofdsponsor. Ook de achterkant van het nieuwe FC Dordrecht shirt bevat een all-over print en aan de bovenkant staat de naam van de club. Het nieuwe thuistenue van Dordrecht wordt gecompleteerd door een groen voetbalbroekje en groene kousen.

FC Dordrecht uitshirt 2016-2017

FC Dordrecht heeft in 2016-2017 ook een speciaal uitshirt. Dit nieuwe shirt is namelijk gebaseerd op de legendarische voetbalshirts van DS'79, de voorloper van Dordrecht, tijdens de jaren '80. Hoewel de club voor de periode FC Dordrecht als naam had, werd de naam van de club in 1979 veranderd in DS'79 (Drechtsteden 79) door een initiatief van voorzitter en geldschieter Nico de Vries. Het rood-witte tenue van destijds werd ingeruild voor een geel/blauw tenue. In het geel/blauwe tenue promoveerde de club twee keer naar de Eredivisie. In 1983 werd de club kampioen en in 1986-1987 promoveerde de club via de nacompetitie. Beide seizoenen na de promotie degradeerde de club echter. De nieuwe uitshirts van Dordrecht zijn een combinatie van geel en blauw. Het FC Dordrecht uitshirt 2016-2017 is overwegend geel en wordt gekenmerkt door de v-baan in het blauw over de borst. Ook de y-vormige hals en de gevouwen kraag van het nieuwe Dordrecht shirt zijn blauw. De trademark tekens van Macron op de mouwen hebben ook deze kleur. De logo's van de kledingsponsor, FC Dordrecht en RIWAL Hoogwerkers staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Check hieronder de foto's van de nieuwe FC Dordrecht voetbalshirts voor 2016-2017.

FC Dordrecht shirt kopen

De nieuwe FC Dordrecht shirts zijn vanaf juli 2016 te koop in de clubshop van de club. Zodra hier meer nieuws over is, hebben wij dat ook!

Check hier een ander legendarisch FC Dordrecht/SVV shirt!

Fc -dordrecht -thuisshirt -2016-2017

Fc -dordrecht -uitshirt -2016-2017

Bron:

FC Dordrecht