FC Barcelona uitshirt 2022-2023

Het nieuwe FC Barcelona uitshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door de Catalaanse voetbalclub en kledingsponsor Nike met het motto: ''THE FLAME LIVES ON.'' In het nieuwe uitshirt speelt de club van trainer Xavi de Champions League, La Liga en Copa del Rey uitwedstrijden in 2022-2023. Het Barcelona thuisshirt 2022-2023 is geïnspireerd door door de Olympische Spelen van 1992 (30 jaar geleden) en dit thema staat ook centraal in het design van het uittenue. Nike is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de FC Barcelona tenues dit seizoen. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 1998 de kledingsponsor van Blaugrana. Later deze zomer lanceren FC Barcelona en Nike een alternatief uitshirt, het zogenaamde FC Barcelona 3e voetbalshirt. 

De inspiratie

Het nieuwe FC Barcelona uitshirt 2022-2023 heeft hetzelfde thema als het Barcelona thuisshirt, namelijk de Olympische Spelen van 1992. Waar het thuisshirt vooral een ode is aan de metamorfose die de stad heeft moeten ondergaan om zich om te toveren tot een Olympisch dorp, focust het uitshirt op de meest iconische elementen van de Olympische Spelen, zoals de gouden medailles en de Olympische ringen. Voor atleten is het niet alleen een gekoesterde wens om deel te nemen aan de Olympische Spelen, maar ook om met een gouden medaille huiswaarts te gaan. De kleur van het nieuwe Barcelona uitshirt is dan ook geïnspireerd door de gouden medailles, die de winnaars van de Olympische Spelen dertig jaar geleden om hun nek droegen. De kleur symboliseert de eigenschappen die nodig zijn om een gouden medaille te winnen, zoals vastberadenheid, ambitie, mentaliteit en een constante zoektocht naar zelfverbetering. FC Barcelona wilde bovendien dat het nieuwe uittenue een knipoog is naar het dameselftal van de club. De afgelopen jaren heeft het vrouwenvoetbalelftal een reis afgelegd, die alle eigenschappen om een Olympische Spelen te winnen belichaamt. In de afgelopen seizoenen wonnen de FC Barcelona Femini de historische treble, waaronder een Champions League titel en afgelopen seizoen werd het vrouwenelftal kampioen en won het de beker.

Het design

Het nieuwe uittenue is dus overwegend goud en bevat dit jaar ook een all-over print van de stadskaart van Barcelona, waarin onder andere de nadruk wordt gelegd op de Eixample, Montjuic en Carceloneta. De print bevindt zich zowel op de voorkant als achterzijde van het Barcelona uittenue. Het tenue bevat onder andere een print van de wijk L'Eixample en de Avenida Diagonal, één van de belangrijkste straten van de stad. De mouwen van het FC Barcelona uittenue worden afgesloten door een brede band in de kleuren van de vijf verstrengelde Olympische ringen: blauw/geel/zwart/groen/rood. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het navy blauw en de linkerborst is uitgerust met de badge van de club. Dit betreft een monochroom logo. De badge heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is navy blauw/goud. Het Barcelona uitshirt is verder uitgerust met een ronde hals en in de nek op de achterkant van het tenue prijkt een graphic van blokken in de kleuren van de Catalaanse vlag: rood/geel. Vanaf dit seizoen staat Spotify als hoofdsponsor op het midden van de FC Barcelona tenues. Op de achterzijde van de tenues prijkt het logo van UNHCR/ACNUR. Dit betreft het logo van United Nations High Commissioner for Refugees) en is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Het voetbalbroekje is ook goud en bevat navy blauwe logo's van Nike en de club. De kousen zijn ook volledig goud en bevatten op het midden vier banen in de kleuren van de Olympische ringen. Daaronder staat de bijnaam van de supporters (CULERS) met de swoosh van Nike.

De technologieën

Zoals alle Nike tenues zijn de FC Barcelona uitshirts 2022-2023 in ieder geval uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic/match voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV. Technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in het materiaal (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts zijn lichter, vallen wat strakker en bevatten extra ventilatiezones op strategische plekken. Bovendien plakken deze tenues minder aan het lichaam.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het officiële FC Barcelona uitshirt 2022-2023, dat vanaf nu tot het einde van het seizoen gedragen wordt door zowel het mannen-als vrouwenelftal van de Catalaanse voetbalclub! 

FC Barcelona uitshirt bestellen

Het FC Barcelona uitshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. Het authentic/match voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en is € 139,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95.  In deze winkels kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele FC Barcelona bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. 

Bestel je FC Barcelona tenue altijd in de officiële NIKE SHOP!

of deze Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

FC Barcelona uitshirt 2022-2023

FC Barcelona uitshirt 2022-2023

FC Barcelona uitshirt 2022-2023

FC Barcelona uitshirt 2022-2023

Goud FC Barcelona uitshirt 2022-2023