FC Barcelona uitshirt 2021-2022

Vandaag kunnen we de eerste afbeelding van het nieuwe FC Barcelona uitshirt 2021-2022 presenteren. De foto van het nieuwe uittenue van de Catalanen is namelijk uitgelekt via footyheadlines. Of dit ook echt het nieuwe Barcelona uitshirt wordt, weten we pas in juli. Dan lanceren de club en kledingsponsor Nike namelijk dit voetbalshirt. Het tenue wordt door het elftal van trainer Ronald Koeman gedragen tijdens de La Liga, Copa Del Rey en Champions League uitwedstrijden in 2021-2022. Eerder lanceerden Nike en de club al het FC Barcelona thuisshirt 2021-2022.

De symboliek

Het nieuwe FC Barcelona uitshirt 2021-2022 is vandaag officieel gepresenteerd door Nike en de speelsters van het vrouwenelftal van FC Barcelona met het motto: ''MORE THAN.'' In het nieuwe tenue speelt Barcelona de La Liga, Copa Del Rey en Champions League uitwedstrijden in 2021-2022. Ook het vrouwenelftal van FC Barcelona, FC Barcelona Femení, dragen het nieuwe voetbalshirt in de uitwedstrijden. Nike is ook dit seizoen weer de producent van de FC Barcelona voetbalshirt. Deze functie heeft het Amerikaanse sportmerk sinds 1998.

Het Nike FC Barcelona uitshirt 2021-2022 heeft een speciaal thema. Het tenue is een ode aan de empowerment van vrouwen en de rol van vrouwen in het voetbal en de sport in het algemeen. Het voetbalshirt is paars. Deze kleur is niet geheel ontoevallig gekozen. Door de clubkleuren van FC Barcelona (blauw en rood) te mengen, krijg je paars. Bovendien staat de kleur paars symbool voor geslachtsgelijkheid. Het is dit jaar bovendien 50 jaar geleden dat het vrouwenelftal van FC Barcelona haar eerste wedstrijd speelde in Camp Nou. Om deze redenen werd het nieuwe tenue ook gepromoot door een aantal speelsters van FC Barcelona Femini: Aitana, Bonmati, Haitana Bonmatí, Jennifer Hermoso, Marta Torrejón, Alexia Putellas & Caroline Graham Hansen.

Het design

Dan het design van het FC Barcelona uitshirt. Het voetbalshirt is dus overwegend paars. Dit is een iets lichtere tint dan de laatste keer dat de club een paars tenue droeg, namelijk in 2016-2017. De tint paars van het nieuwe tenue betreft namelijk een meer pasteltint paars. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een brede taping in de clubkleuren van de Spaanse club. De taping aan de rechterkant is blauw en de taping aan de andere kant is rood. In deze taping is een print verwerkt. Dit betreft een print van de tekst ''"Tots units fem força", afkomstig uit het clublied van FC Barcelona, het ‘Cant del Barça’,  Een ander opvallend detail van het Nike FC Barcelona uitshirt 2021-2022 zijn de logo's. In deze logo's is namelijk een iriserend effect verwerkt. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het paars en ook het FC Barcelona logo op de andere borst is paars. Beide logo's hebben een glimmend effect en stralen de kleuren van de regenboog uit. Dit is weer een verwijzing naar diversiteit.  Daarnaast is het uitshirt uitgerust met een brede, overlappende V-hals in het paars. Dit is ook de kleur van de band aan de onderkant van de mouwen. Op het midden van het tenue prijkt het logo van hoofdsponsor RAKUTEN in het paars en de achterzijde van het tenue bevat het logo van UNICEF. Het FC Barcelona uittenue wordt dit  seizoen compleet gemaakt door een paars voetbalbroekje met aan de zijkanten dezelfde taping als die op het voetbalshirt. De blauwe en rode taping op het broekje bevat dus ook dezelfde print. De logo's van Nike en de club hebben op het voetbalbroekje ook een iriserend effect. De kousen van het FC Barcelona uittenue zijn ook paars en bevatten naast een swoosh ook de bijnaam van de supporters: CULERS!

Technologieën en materiaal

Zoals alle Nike tenues van dit seizoen zijn de nieuwe FC Barcelona tenues onderdeel van de Nike Move To Zero campagne. Dit houdt in dat de tenues gemaakt zijn van een gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De tenues zijn bovendien uitgerust met de gebruikelijke technologieën. De authentic tenues bevatten de Nike Dri Fit ADV. technologie. Op strategische plekken op het tenue zijn namelijk ventilatiezones aangebracht, voor extra ventilatie en een nog betere afvoer van vocht en zweet. De stadium/replica tenues bevatten de Nike Dri Fit technologie, welke ook zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De match/authentic tenues zijn de voetbalshirts die ook echt door de spelers gedragen worden. Deze zijn bovendien lichter en vallen wat strakker. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Nike FC Barcelona uitshirt 2021-2022, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Messi, Frenkie de Jong, Aguero, Memphis Depay, Fati, Dembélé, Coutinho, Pedri, Pique, Garcia, Puig, Sergi Roberto, Pjanic en andere spelers. 

Barcelona uitshirt bestellen

Het paarse Nike FC Barcelona uitshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels.. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoenen. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. Het Match voetbalshirt is alleen voor volwassenen beschikbaar en heeft een prijs van € 139,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande winkels kun je het FC Barcelona tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele FC Barcelona bedrukking gebruikt. Directe levering! 

Bestel je FC Barcelona tenue altijd in de NIKE SHOP!

of deze Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of deze voetbalshop

FC Barcelona uitshirt 2021-2022

FC Barcelona uitshirt 2021-2022