FC Barcelona 4e voetbalshirt 2022-2023

FC Barcelona en Nike hebben weer een nieuw voetbalshirt toegevoegd aan de collectie. Vandaag lanceerden beide partijen namelijk het FC Barcelona 4e voetbalshirt 2022-2023 met het motto '''+ Catalunya + Barça'' op een toepasselijke plek, namelijk La Pedrera – Casa Milá. Dit is één van de architecturale werken van de hand van Antoni Gaudí. Het voetbalshirt wordt ook wel het Senyera voetbalshirt genoemd, maar daarover straks meer! In dit nieuwe tenue speelt FC Barcelona voor het eerst tegen Girona FC in het Estadi Montilivi en het tenue wordt door het team van trainer Xavi ook gedragen tijdens een aantal van de andere uitwedstrijden in La Liga, de Copa del Rey en de Europa League. Het voetbalshirt vormt namelijk het alternatief voor het FC Barcelona uitshirt en 3e voetbalshirt.

FC Barcelona 4e voetbalshirt opnieuw in teken La Senyera

Het FC Barcelona 4e voetbalshirt 2022-2023 is geïnspireerd door de Catalaanse vlag (La Senyera), welke gekenmerkt wordt door de horizontale rode en gele banen. Een deel van het FC Barcelona logo bevat ook deze banen en de aanvoerders van ''Blaugrana'' dragen traditiegetrouw ook een aanvoerdersband in deze kleurencombinatie. In het 124 jarige bestaan van de club is Barça wereldwijd bekend geworden om de inclusieve benadering, de Catalaanse cultuur en manier van leven en het overbrengen van de waarden van de club aan fans over de hele wereld. Dit tenue is een eerbetoon daaraan. Eerder werd de vlag als uitgangspunt genomen voor het design van het FC Barcelona uitshirt 2013-2014 en het FC Barcelona vierde voetbalshirt 2019-2020. Drie seizoenen geleden was het vierde voetbalshirt geel met vier diagonale rode banen. Dit jaar is het tenue ook geel (een iets meer goudkleurige tint dan we gewend zijn), maar staan de rode banen horizontaal op de borst. Ook de clubkleuren van FC Barcelona zijn in het tenue verwerkt. De band aan de onderkant van de mouwen bevat namelijk een design van rode en blauwe blokken. Wat verder opvalt aan het nieuwe FC Barcelona tenue is dat het clublogo niet ter hoogte van de linkerborst verwerkt is, maar centraal op de borst is geplaatst. De swoosh van Nike is hierdoor verplaatst naar de mouwen. Op beide mouwen prijkt het logo van het Amerikaanse sportmerk in het blauw. Hoofdsponsor Spotify staat in het blauw onder de rode banen en verder bevat het tenue een ronde hals. Het FC Barcelona vierde tenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De kousen zijn geel en hebben op het midden een horizontale donkerblauwe en rode band, waarin een gele swoosh en de bijnaam van de club verwerkt is.

Zoals alle FC Barcelona en Nike tenues zijn deze voetbalshirts weer uitgerust zijn met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic/match voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen alleen meer getailleerd, zijn lichter en zijn uitgerust met extra ventilatiezones.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe FC Barcelona Senyera voetbalshirt 2023, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Lewandowski, Gavi, Pedri, Koundé, Raphinha, Fati, Frenkie de Jong, Alsonso, Kessié, Bellerin en nog meer spelers.

FC Barcelona voetbalshirt bestellen

Het FC Barcelona 4e voetbalshirt 2022-2023 kun je vanaf dit weekend bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 134, 146, 158 en 170) is het voetbalshirt € 69,95. In deze winkels kun je alle FC Barcelona tenues laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Directe levering!

Nike.nl
vanaf € 69.95
Bestellen >
subsidesports.nl
vanaf € 69.95
Bestellen >
INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING!
Voetbalshop
vanaf € 69.95
Bestellen >

FC Barcelona 4e voetbalshirt 2023

FC Barcelona Senyera voetbalshirt 2023-2024

FC Barcelona Senyera voetbalshirt 2022-2023

FC Barcelona 4e voetbalshirt 2022-2023