FC Barcelona 3e voetbalshirt 2022-2023

FC Barcelona en kledingsponsor Nike hebben vandaag ook het nieuwe FC Barcelona 3e voetbalshirt 2022-2023 gepresenteerd. Dit tenue wordt door het keurkorps van trainer Xavi vooral gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League, maar natuurlijk ook tijdens een aantal uitwedstrijden in La Liga en de Copa Del Rey. Het 3e shirt is namelijk het alternatief voor het FC Barcelona uitshirt 2022-2023. Waar het uittenue van FC Barcelona geheel goud is met een all-over print van de straten van de stad, keren in het alternatieve uittenue de clubkleuren van ''Blaugrana'' weer terug. Nike is weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de FC Barcelona tenues. Het Amerikaanse sportmerk is sinds het seizoen 1998-1999 kledingsponsor van de Catalanen.

De inspiratie

Het FC Barcelona 3e voetbalshirt 2022-2023 is dit jaar grijs en wordt gekenmerkt door het grote blauw/rode kruis over de body van het voetbalshirt. Deze kleurencombinatie werd door Nike eerder gebruikt in het FC Barcelona uitshirt van de periode 1998-2001. Het kruis, dat in stijl is van de clubkleuren van FC Barcelona, is geïnspireerd door de Creu de Sant Jordi (Sint-Joriskruis). Dit is een ereteken en één van de hoogste onderscheidingen die door de regering van Catalonië wordt toegekend. Met deze penning worden mensen of organisaties onderscheiden wegens hun verdienste voor Catalonië in de verdediging van zijn identiteit. In 1982 werd werd de prijs voor het eerst uitgereikt en in 1992 (30 jaar geleden) viel de eer onder andere aan FC Barcelona, dat in dit jaar voor het eerst in de geschiedenis de Europa Cup I/Champions League won, door in de finale Sampdoria te verslaan door een doelpunt van Ronald Koeman. Destijds werd de penning uitgereikt als erkenning voor de bijdrage van de club aan de verbetering van de samenleving en de leidende rol bij promotie van sport, alsook de waarden met betrekking tot sport, burgerplicht en solidariteit. Iets dat de club uniek maakt in de sportwereld.

Het design

Het ereteken Premi Creu de Sant Jordi is wit/rood, maar op het FC Barcelona 3e voetbalshirt is deze dus in stijl van de clubkleuren. De rechter bovenkant en linker onderkant van het kruis zijn rood en de rechter onderkant en linker bovenkant blauw. Verder heeft het voetbalshirt alle kenmerken van het nieuwe template van Nike. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met daaronder een ronding. Vanaf dit punt begint het kruis, welke doorloopt naar de onderkant van het voetbalshirt. Op de rechterborst prijkt het logo van Nike in het zwart en de linkerborst bevat het FC Barcelona logo. Op het midden van tenue staat het logo van de nieuwe hoofdsponsor Spotify in het grijs. In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt weer de graphic van de Catalaanse vlag. Deze graphic bevat rode en gele blokken. Het nieuwe FC Barcelona 3e tenue wordt compleet gemaakt door een grijs voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De kousen zijn grijs en bevatten aan de bovenkant een blauwe en rode baan. Daaronder staan de bijnaam van de supporters (CULERS) en de swoosh van Nike in het zwart.

De technologieën

Ook deze nieuwe Nike tenues zijn weer onderdeel van het Nike Move Better programma. De tenues zijn gemaakt van gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen en afval. De tenues zijn ook uitgerust met de nieuwste technologieën, welke in de stof verwerkt zijn. De authentic voetbalshirts bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de stadium/replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic (Dri Fit ADV) voetbalshirts zijn de tenues die ook echt door de spelers gedragen worden. Deze vallen iets meer getailleerd, zijn lichter en zijn bovendien uitgerust met extra ventilatiezones.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Nike FC Barcelona 3e shirt, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Lewandowski, Frenkie de Jong, Koundé, Gavi, Raphinha, Pedri, Depay, Ansu Fati, Pique, Kessie, Christensen, Torre en nog meer spelers.

FC Barcelona 3e voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Nike FC Barcelona 3e shirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In deze winkels kun je het nieuwe tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele FC Barcelona bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen. Check ook andere nieuwe FC Barcelona producten in deze winkels!

Bestel je FC Barcelona tenue altijd in de officiële NIKE SHOP!

of deze Barcelona fanshop (inclusief officiële bedrukking)

 FC Barcelona 3e voetbalshirt 2022-2023

FC Barcelona 3e voetbalshirt 2022-2023

FC Barcelona 3e voetbalshirt 2022-2023