24 april 2018

Fanatics en LUKE 1977 nieuwe kledingsponsors Aston Villa

Aston Villa heeft een nieuwe kledingsponsor. Nadat afgelopen maanden bekend werd dat het contract met Under Armour vroegtijdig beëindigd zou worden. Is vandaag bekend geworden dat er niet één maar twee nieuwe kledingsponsors zich hebben verbonden met de Engelse club. Zowel Fanatics as LUKE 1977 gaan verantwoordelijk worden voor de nieuwe shirts van Aston Villa. Deze deal is dus heel bijzonder omdat voor het eerst in het Engelse voetbal er een overeenkomst wordt afgesloten tussen 3 partijen. Op dit moment is het nog niet bekend in welke competitie Aston Villa volgend seizoen speelt. Ze staan op dit moment 4e in de Championship. Dit betekent dat de club zich plaatst voor de play-offs voor promotie naar de Premier League. Dus de kans is aanwezig dat we Fanatics en LUKE 1977 volgend seizoen in de Premier League gaan zien. Ben je nieuwsgierig naar de details van de sponsordeal? Check de details hieronder!

Sponsorovereenkomst tussen Aston Villa, Fanatics en LUKE 1977

Voor het eerst in de geschiedenis van het Engelse voetbal wordt er een overeenkomst gesloten tussen 3 partijen. Aston Villa gaat namelijk in zee met zowel Fanatics als met LUKE 1977. Fanatics was al langere tijd verbonden met de club uit Birmingham. De casual kleding van de club werd namelijk al ontworpen door Fanatics, terwijl Under Armour nog de sponsor was van de wedstrijdkleding van de club. Op het nieuwe shirt van Aston Villa komt echter opnieuw maar één logo te staan. Het logo van LUKE 1977 is de enige namelijk. Er zijn geen details gegeven over de financiële voorwaarden van de deal. Ook de lengte van de deal is niet naar buiten gebruikt.

De eigenaar van LUKE 1977 is erg trots op de deal met Aston Villa zelf zegt hij een grote fan te zijn van de club en hij is trots nu iets terug te mogen doen voor de club. LUKE 1977 is een mannen mode merk waarbij Birmingham door het DNA loopt. LUKE 1977 gaat samenwerken met Aston Villa en Fanatics om zijn steentje bij te dragen aan het design van de club tenues voor het seizoen 2018-2019. Het voordeel vindt Luke Roper, eigenaar van LUKE 1977, dat hij input kan brengen als levenslange fan van Aston Villa.

Aston Villa’s directeur Luke Organ gaf commentaar op de bekendmaking en zei: ‘’ Aston Villa FC is trots om onderdeel uit te maken van deze triple deal voor onze tenues. Traditionele routes verlaten vaak de club zonder een element van creatieve input, we wilden de controle over het uiterlijk van het shirt voor onze fans terugnemen. Wij geloven in dit partnerschap. Het versterkt onze band met de fans veel meer dan met vorige productiepartners.’’

De baas van LUKE 1977, Luke Roper, zegt het volgende over de deal: ‘’ Als deel van de trots en het feit dat ik al mijn hele leven Villa supporter ben. Voor mij is het een grote eer om gevraagd te worden, om mijn 20 jaar ervaring als shirtdesigner te gebruiken voor de ontwerpen van de shirts van Aston Villa. Mijn club.’’ Ik heb nauw samengewerkt met zowel Aston Villa als Fanatics. Dit leidde tot een nieuwe benadering van het ontwerp en een engagement om meer steun te geven aan de supporters. Wanneer een supporter van Aston Villa het tenue ziet, weten ze dat één van hen een onderdeel is van het ontwerpproces.

Ook bij Fanatics zijn ze erg blij met de deal. De internationale directeur, ED Boardman zei: ‘’ Als bestaande partner erkennen wij de gepassioneerde schare fans die Villa heeft. We zijn verheugd onze productie-expertise toe te mogen voegen aan dit nieuwe en opwindende partnerschap. Het ontwerp proces werd geleid door ons product development-team en de nieuwe regeling weerspiegeld een uniek productiemodel dat samenwerkingsmogelijkheden biedt voor fashion merken zoals LUKE om deze voorheen ontoegankelijke sport te betreden.

Zoals u kunt lezen zijn alle partijen erg te spreken over de deal. Zoals hierboven ook al genoemd zijn de financiële details van de deal niet bekend gemaakt. Wat we wel weten is dat de deal voor de komende 3 jaar geld. Nu is het alleen nog afwachten of we de nieuwe shirts van Aston Villa komend seizoen in de Premier League of in de Championship gaan zien. Het zou toch mooi zijn om de Engelse topvoetballer John Terry nog één keer te zien op het hoogste niveau van Engeland?

Aston Villa voetbalshirt kopen

Natuurlijk is het te hopen dat Aston Villa komend seizoen terug te zien is in de Premier League. In de onderstaande webshop worden namelijk veel shirts uit de Premier League verkocht. In deze winkel is heeft u ook de mogelijkheid om de shirts te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en nummer van je favoriete voetballers uit de Engelse Premier League. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Premier League voetbalshirts in DEZE WINKEL