30 april 2018

Faeröer Eilanden voetbalshirts 2018-2019

Deze week zijn ook de nieuwe voetbalshirts van de Faeröer Eilanden gelanceerd. De voetbalbond van de archipel heeft dit gedaan in samenwerking met kledingsponsor Macron. Macron is sinds een jaar de kledingsponsor van 8 kleine Europese voetballanden. Het Italiaanse merk heeft weer een fantastisch ontwerp gemaakt van het shirt van de Faeröer Eilanden. Helaas gaan we dit shirt niet terug zien op het komende WK. In een poule met Andorra, Hongarije, Letland, Portugal en Zwitserland kwam het land veel te kort. Het land doet natuurlijk wel mee met de Nations League. Daar spelen de Faeröer Eilanden tegen Azerbeidzjan, Malta en Kosovo. De nieuwe shirts gaan we ook zien tijdens de kwalificatie en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK 2020. Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwe shirts van de Faeröer Eilanden? Check de details hieronder!

Faeröer Eilanden thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van de Faeröer Eilanden is wit van kleur. Echter is het shirt door Macron versierd met vele rode en blauwe details. Dit zorgt ervoor dat de kleuren van de vlag terugkomen in het shirt van het nationale elftal. Deze vlag staat ook op de achterkant van het shirt. Het shirt heeft een ronde hals die aan het einde recht loop. Het ronde gedeelde van de hals wordt versierd met een sierlijk rood randje. Het rechte gedeelde van de kraag heeft een blauw randje. Ook die biezen van de mouwen van het shirt zijn versierd met zowel een blauwe als een rode rand. Onderaan de mouw is een blauw randje te zien met daarboven een rode rand. Voor de mensen die de vlag van de Faeröer Eilanden niet kennen, de vlag is wit met een kruis erin. De buitenste rand van het kruis is blauw en daarbinnen wordt het kruis afgemaakt door een rode rand. De vlag komt ook terug in de voorkant in de voorkant van het shirt. Het lijnenpatroon aan de voorkant van het shirt vertegenwoordigt namelijk de vlag van het land. Dit is gedaan met behulp van de zogeheten embossing techniek. Op de mouw van het shirt is ook het logo van Macron te zien. Het logo van het Italiaanse kledingmerk wordt gekenmerkt door een juichend poppetje. Deze is blauw van kleur. Aan de onderkant van het shirt is ook nog een rood detail te vinden. Er loopt namelijk aan de linker onderkant van het shirt een rood vlak. Op de rechterkant van de borst staat de naam van Macron. Het Italiaanse merk is kledingsponsor van 8 verschillende kleine voetballanden in Europa. Hierbij kunt u denken aan Andorra, Armenië, Cyprus, Liechtenstein, Luxemburg, San Marino en Wit Rusland. Deze landen maken deel uit van  het zogeheten Top Executive Programme. Dit is een speciaal project van de UEFA om kleine Europese voetballanden te steunen. Op de linkerkant van het shirt staat het logo van de Faeröerse voetbalbond. Het nieuwe thuistenue van de Faeröer Eilanden wordt gecompleteerd door een witte broek en witte voetbalkousen.

Faeröer Eilanden uit shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van de Faeröer Eilanden is gebaseerd op hetzelfde template als van het thuisshirt. Echter in tegenstelling van het thuisshirt is het de basis van het uitshirt blauw. De kraag is het zelfde als bij het thuisshirt maar de blauwe rand is wit. Net als bij het thuisshirt is het lijnen patroon op de voorkant van het shirt gebaseerd op de vlag van de archipel. Het juichende Macron logo op de mouw van het shirt is bij het uitshirt wit van kleur. Dit geldt ook voor de naam van de sponsor op de rechterkant van de borst. Op de linkerkant van de borst staat het logo van de Faeröerse voetbalbond. De Faeröer Eilanden hebben zich helaas nog nooit weten te plaatsen voor een eindtoernooi. Het Europese land staat op een 95e plaats op de FIFA ranglijst. Het land speelde de eerste officiële interland op 24 augustus 1988. Tegenstander in deze wedstrijd was IJsland. De Faeröer Eilanden verloren deze wedstrijd met 1-0. In 1992 deed het land voor het eerst mee aan een kwalificatietoernooi voor een eindtoernooi. In deze kwalificatiecyclus zorgden de Faeröer Eilanden voor een enorme stunt ze versloegen WK-deelnemer Oostenrijk met 1-0. Dit is nog altijd één van de grootste overwinningen ooit van het land. Het nieuwe uittenue van de Faeröer Eilanden wordt gecompleteerd door een blauwe broek en blauwe voetbalkousen.

Faeröer Eilanden voetbalshirt kopen.

Het is vanaf nu mogelijk het nieuwe Faroer Eilanden voetbalshirt te bestellen. Dit kan alleen voor volwassenen. Het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. De prijs van het shirt is  EU 80,-. In de onderstaande winkel is het ook mogelijk om van vele andere Europese voetballanden de nieuwe voetbalshirts te bestellen. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Faeröer Eilanden fan artikelen in DEZE WEBSHOP