28 november 2018

Dybala ontvangt COPA 19 adidas Gladiator masker

Adidas heeft ervoor gezorgd dat Juventus Paulo Dybala nu ook letterlijk het gezicht is van de COPA 19 lijn van het merk. Twee weken geleden presenteerde het merk de nieuwste COPA 19 voetbalschoenen, waarop Dybala vanaf nu zijn wedstrijden speelt bij Juventus en het Argentijnse elftal. Aan deze COPA collectie is door adidas en sneakerontwerper Zhijun Wang een nieuw item toegevoegd, namelijk een speciaal Gladiator masker.

Het Duitse sportmerk ziet Paulo Dybala al langer als een project. Het afgelopen jaar werd er alles aan gedaan om de Argentijnse aanvaller binnen te halen bij adi. Sinds het WK in Rusland speelt Dybala dan ook op voetbalschoenen van adidas en dat niet alleen! Op de achtergrond is adidas bezig geweest met het ontwerpen van een speciale voetbalschoen voor Dybala. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe COPA 19 voetbalschoenen, die Dybala perfect ondersteunen in zijn klassieke spel, zijn charismatische persoonlijkheid en zijn iconische stijl. Deze voetbalschoenen worden ook gedragen door spelers als Neuer, Kroos, Alba en Rabiot. Nu Dybala, naast sterren als Messi en Pogba, één van de meest bepalende gezichten van adidas is, gaat het merk nog een stapje verder met het COPA 19 masker voor Dybala!

Het nieuwe Dybala COPA 19 masker is een verwijzing naar de kenmerkende stijl van juichen van Dybala. De ster uit Argentinië geeft hier een reactie op: ''Gladiator is niet alleen één van mijn favoriete films, de spirit van een gladiator is voor mij een voorbeeld om een wedstrijd te benaderen. Het is de reden voor het speciale masker en hiermee bereiken we een nieuw level. Het Dybala masker is vrij simpel. Het is het masker van de Gladiator. Als we het even moeilijk hebben, moeten we als strijders een masker maken, die ons sterker maakt, zonder dat we onze lach en vriendelijkheid verliezen.'' De Chinese sneaker designer Zhijun Wang is verantwoordelijk voor het design van het gladiator masker van Dybala. De designer heeft COPA 19 voetbalschoenen zorgvuldig ontmanteld in een aantal stukjes en ontwierp daarmee het nieuwe masker voor Dybala. De hiel van de voetbalschoenen is bijvoorbeeld gebruikt als bescherming voor de neus. De zijkanten van het masker zijn ontworpen uit de zijkanten van de voetbalschoenen en bevatten de drie adidas trademark strepen. Het masker is daarmee dus geheel in stijl van de nieuwste COPA 19 voetbalschoenen.

Het masker wordt uiteraard niet door Dybala gedragen in de wedstrijden van Juventus en Argentinië, maar is wel te zien in een speciale documentaire over Dybala met als logische titel: ''Behind the mask.''

Wil jij op dezelfde voetbalschoenen als Dybala spelen? Deze bestel je exclusief in deze winkel of deze adidas SHOP!