Fashion en voetbal vormen alweer een team. Waren het eerst vooral de grote (sport)modemerken die hun collecties op voetbal baseerden, nu storten exclusieve designers zich steeds meer op de looks van de sporters.

Zo zal het Italiaanse duo de formele kleding voor de Engelse voetbalclub gaan ontwerpen, én het hoofdkantoor en loungeruimte van de club. Voor de designs is de herkenbare blauwe kleur van voetbalclub Chelsea gebruikt, deze is verwerkt in twee outfits: een driedelig pak met geborduurd logo en een jeans met een shirt en zwarte gympen. Allebei de outfits worden gedragen met een wollen jas. Coach Carlo Ancelotti en de rest van de staf krijgen onder andere een jack en blauwe shirts. Voor de vrouwelijke stafleden zijn ook nog schoenen met een hak ontworpen.

Ontwerp Dolce Gabana

 

De ontwerpers blijken grote liefhebbers: "We zijn heel blij met deze samenwerking. Voor ons houdt dit in: gezonde strijd, intense passie en discipline. Voetballers zijn stijliconen, zowel binnen als buiten de velden. Daarnaast houden we veel van Engeland en Londen, het zijn twee grote inspiratiebronnen voor ons werk." Het is overigens niet de eerste keer dat D&G zich aan voetbal waagt. Eerder ontwierpen ze de kleding voor het Italiaanse AC Milan en voor het Italiaanse voetbalteam tijdens de wereldkampioenschappen van 2006.