De ijskoude Atletico Madrid windrunner 2018-2019

Dit jaar is een belangrijk jaar voor Atletico Madrid. De finale van de Champions League vindt dit seizoen namelijk plaats in het Estadio Wanda Metropolitano. Op zaterdag 1 juni 2019 strijden de beste twee Europese teams tegen elkaar om de ''Cup met de grote oren.'' Na de verloren finales van 2014 en 2016 zou het mooi zijn als Atletico Madrid dit seizoen in eigen huis deze beker kan veroveren. In 1974 verloor de club overigens ook al de finale! Met strijd, passie en een over-mijn-lijk-mentaliteit gaat het keurkorps van trainer Simeone ongetwijfeld ver komen. Met een ijskoude visie lijdt de Argentijn al sinds 2011 de club. En dan hebben we een mooi bruggetje! De nieuwe Champions League collectie van staat namelijk helemaal in het teken van het thema ''ICE''! Hieronder bespreken we één van de pareltjes van de nieuwe collectie, de Atletico Madrid windrunner!

Het licht blauwe Atletico Madrid windrunner jack 2018-2019

De Atletico Madrid windrunner wordt overigens niet vaak gedragen door de spelers van Atletico. Toch is het jack vrijwel ieder jaar mateloos populair. Dit komt niet in de laatste plaats door het heritage verleden van het jack en de perfecte pasvorm! Het design van het nieuwe Atletico Madrid windjack is dit seizoen ook nog eens uitmuntend. Het jack staat geheel in het teken van de ''ijskoude'' speelstijl van Atletico Madrid en is een combinatie van licht blauw en blauw. De bovenkant van de Atletico Madrid windrunner voor 2018-2019 is licht blauw. Deze kleur wordt door het Amerikaanse sportmerk ''Green Abyss'' genoemd. De onderkant van de windrunner heeft net een iets donkerdere tint blauw: IGLO. Deze kleur komt ookw eer terug in de capuchon van het jack. Beide delen worden gescheiden door de zogenaamde chevron. En hier komt nu juist het heritage verleden van de windrunner terug. Al veertig jaar bevat de Atletico Madrid windrunner de zogenaamde chevron net onder de borst. De chevron is dan ook iconisch voor de windjacks van Nike. Het jack werd door Nike in 1978 als eerste kledingitem geïntroduceerd en bevatte toen al de v-lijn. Deze is nooit meer verdwenen. De logo's van Nike en de club op de borst zijn ook monochroom, wat betekent dat deze dezelfde kleurencombinatie hebben als de gehele windrunner!

De Atletico Madrid windrunner heeft niet alleen een design die perfect past bij de speelstijl van de Madrilenen, het herbergt ook nog eens alle technieken om je te beschermen tegen slechte weersomstandigheden of om in te chillen. We stippen ze hieronder kort aan:

  • De windrunner is uitgerust met een capuchon met trekkoord. Hierin kun je je perfecte verstoppen bij slechte weersomstandigheden;
  • De onderkant van het windjack is uitgerust met een tailleband. Dit zorgt ervoor dat het jack getailleerd om het lichaam valt. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen hebben zogenaamde cuffs, waardoor de mouwen strak om de armen vallen;
  • De ultralichte Atletico Madrid windrunner is ook uitgerust met een extra laagje van riptstop materiaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het wind en regen perfect afstoot;
  • De zijkanten van het jack bevatten twee zakken met een ritsje;
  • De achterkant van het Atletico Madrid trainingsjack bevat een gleuf en dit is perfect voor de ventilatie.


Kort samengevat, de Atletico Madrid windrunner past goed bij de visie van de club, ziet er goed uit en is ook nog eens functioneel. Dit geldt voor de gehele Champions League collectie van Atletico Madrid, waaronder het nieuwe Atletico Madrid Champions League trainingspak of het tech fleece pak voor 2018-2019.

Atletico Madrid windrunner bestellen

De Atletico Madrid Champions League windrunner kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande shops. De prijs van het jack is € 80,- en deze is alleen beschikbaar voor volwassenen. Het jack kan je namelijk bestellen in de maten S, M, L, XL en XXL. Wil je andere Atletico Madrid producten bestellen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel de nieuwste Atletico windrunner in deze SHOP

of deze SHOP (inclusief goedkope t-shirts)