Het nationale elftal van Cyprus heeft ook nieuwe voetbalshirts. Deze nieuwe shirts werden door de Cyprioten voor het eerst gedragen in de eerste kwalificatiewedstrijd ter voorbereiding op het WK van 2018. Bovendien speelt het land in dit nieuwe shirt de andere kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK gedurende 2016-2017. Cyprus is ingedeeld in een poule met Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Estland, Gibraltar en dus België. Adidas is de kledingsponsor van het land dat zich nog nooit wist te plaatsen voor een WK of EK. Hieronder bespreken we kort het design van het nieuwe voetbalshirt van de club.

Het nieuwe Cyprus shirt voor 2016-2017 maakt gebruik van een standaard Adidas template. Hoewel de shirts normaliter altijd blauw zijn, is dit seizoen gekozen voor een wit/zwart/grijze kleurencombinatie. Het nieuwe shirt van het nationale elftal van Cyprus is geheel wit en wordt gekenmerkt door het grijze vlak over de borst. In dit vlak verschijnen de borstnummers van de spelers. Het rugnummer staat ook op de achterkant van de shirts, evenals de naam van de spelers.  Boven het grijze vlak op het midden van het shirt bevindt zich een zwarte lijn. De Adidas trademark strepen staan op dit shirt op de schouders en mouwen en verder bevat het shirt een v-hals. De rechter borst is uitgerust met een zwart Adidas performance logo en de linker borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond, KOΠ  / CFA (Cyprys Football Association). De achterkant van het shirt is geheel wit. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten zwarte strepen van Adidas en aan de onderkant een zwarte band. Op de shorts staan bovendien de logo's van de bond en Adidas. De kousen zijn overwegend wit met een subtiele zwarte lijn.

Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt van Cyprus. Zoals alle shirts van Adidas zijn deze tenues uitgerust met de Adidas Climacool technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren.

De nieuwe shirts van de Cyprioten kan je vooralsnog nergens kopen. Check andere shirts van Europese landenteams in deze SHOP. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking! Directe levering!Cyprus -voetbalshirts -2016-2017