17 januari 2017

COPA - St. Mirren F.C. retro trainingsjack 1987

Dit is het Saint Mirren retro trainingsjack welke gebaseerd is op het jack uit het succesvolle seizoen 1986-1987. Het retro jack is gelanceerd door sportfashion merk COPA en de Schotse club. In deze blog bespreken we het unieke jack van een mooie club. We bespreken eerst de geschiedenis van dit nieuwe legendarische retro trainingsjack en daarna bespreken we het design.

Geen zin om al die informatie te lezen en ben je direct enthousiast over dit retro jack van St. Mirren? Scoor het trainingsjack in deze SHOP!

St. Mirren F.C. retro trainingsjack 1987

St. Mirren is een Schotse club en werd opgericht in 1877. In de geschiedenis werd de club nooit landskampioen van Schotland, maar won het wel drie keer de Schotse beker. In het seizoen 1986-87 werd de Scottish Cup door St. Mirren gewonnen. In de finale werd Dundee United na verlenging met 1-0 verslagen. Het team van St. Mirren bestond uit enkel spelers van Schotse komaf en is daarmee tot nu het laatste team dat de beker won met enkel en alleen Schotse spelers.

Op weg naar de finale werd eerst Caledonian met 3-0 verslagen. In de vierde ronde was St. Mirren met 2-3 te sterk voor Morton en in de kwartfinale werd Raith Rovers verslagen (0-2). In de halve finale moest St Mirren het opnemen tegen Heart of Midlothian. Op Hampden Park leek de wedstrijd te eindigen in 1-1, maar Frank McGarvey maakte 2 minuten voor tijd het winnende doelpunt en zo stond de club in de finale tegen Dundee United. De finale op Hampden Park in Glasgow werd in de 110e minuut beslist door Ian Ferguson. Door het winnen van de beker mocht St Mirren het jaar erop deelnemen aan de Europacup II.

St. Mirren F.C. retro jack 1986-1987

Het St. Mirren retro voetbaljack van het merk COPA Football is op de voorkant voor de helft zwart en voor de helft wit. Deze twee kleuren worden onderbroken door een rode baan. De achterkant is volledig wit. Over de witte mouwen loopt een zwarte baan. De linkerborst is voorzien van het logo van St. Mirren F.C. Dit logo was te zien op de kleding van St. Mirren in de jaren '70 en '80. Dit COPA retro jack is gemaakt van 50% katoen en 50% polyester. Check hieronder de foto's van het unieke retro trainingsjack dat door COPA en Saint Mirren opnieuw is gelanceerd. Dit voetbaljack is te koop voor € 79,95 in de sportfashion shop van Sportus.nl.

Koop het St. Mirren trainingsjack hier... en geef hieronder je mening!

St -Mirren -Retro -track -jack -1987

St -Mirren -Retro -trainingsjack -1987