31 augustus 2021

COPA Football lanceert vette Maradona Napoli, Boca Juniors en Argentinië sokken

Iedereen kan het fragment inmiddels wel voor de geest halen: Maradona die zich op jn geheel eigen wijze voorbereid op de wedstrijd tegen Bayern München voor de halve finale van de UEFA Cup in 1989. Dansend, hooghoudend, flierefluitend, maar bovenal genietend deed Maradona zijn warming-up op het deuntje van Live is Life van Opus in een Napoli trainingsjack, een voetbalbroekje en kousen. Helaas is geen van deze items van de outfit van deze legendarische outfit nog ergens te vinden. Momenteel is Empori Armania de kledingsponsor van Napoli, maar kun je deze tenues nog niet kopen. Waar we naartoe willen? Gelukkig zijn er nog een aantal merken die wel focussen op Napoli en Maradona. Één van die merken is COPA Football, die vandaag een vette collectie Maradona sokken gelanceerd heeft, zodat jij alsnog met Napoli sokken kunt hooghouden op Live is Life!

De nieuwe COPA X Maradona sokkencollectie bevat een drietal nieuwe sokken, geïnspireerd door de voetbalshirts van zijn belangrijkste voetbalclubs (Boca Juniors en Napoli) en het nationale elftal van Argentinië. De Diego Napoli Casual sokken zijn geïnspireerd door het Napoli voetbalshirt van het seizoen 1987-1988. In 1987 won Napoli zowel de Serie A als de Coppa Italia waardoor het op in 1987-1988 zowel de Scudetto badge als de Coppa Italia badge op het tenue mocht dragen. Deze logo's komen prominent terug op de Napoli X Maradona sokken van COPA Football. Uiteraard mag zijn rugnummer niet ontbreken. De iconische nummer 10 op de lichtblauwe sokken heeft hetzelfde lettertype als de bedrukking op het tenue van Maradona in de jaren '80. De Diego Boca casual sokken zijn afgeleid van het tenue waarin Maradona zijn debuut maakte voor Boca Juniors, namelijk het voetbalshirt van het seizoen 1981-1982. De sokken zijn volledig blauw met de bekende horizontale gele band, welke zich aan de bovenkant van de sokken bevindt. Boven deze band staan vier kleine zonnetjes, welke in het desbetreffende seizoen als logo van de club diende. Toevallig of niet bevat het Boca Juniors thuisshirt 2021-2022 ook dit bekende logo, maar dan met de initialen van de club: CABJ. Ook deze sokken bevatten het rugnummer van Maradona. Met het nationale elftal van Argentinië maakte ''Pluisje'' vooral furore in 1986. Dit jaar won het Argentijnse voetbalelftal namelijk het WK in Mexico. In de finale versloegen de Argentijnen West-Duitsland met 3-2. De Copa Football Diego Argentina sokken zijn dan ook geïnspireerd door het Argentinië voetbalshirt van 1986. De sokken bevatten verticale lichtblauwe en witte banen en bevatten naast het logo van de Argentijnse voetbalbond zijn rugnummer in dezelfde stijl als in 1986.

De sokken voelen super zacht aan. Deze zijn namelijk gemaakt van 85% katoen, 12% nylon en 3% lycra. Het is ook niet helemaal toevallig dat de sokken zijn geproduceerd in Italië, de bakermat van vakmanschap. De kousen zijn geproduceerd met traditionele breimachines waarbij gebruik gemaakt is van de hoogste kwaliteit materialen voor een ultiem comfort. Ben je op zoek naar een leuk en goedkoop cadeautje voor de echte Maradona fan! Dan is dit zeker een aanrader.

De Maradona sokken hebben een prijs van € 9,95 en kun je zowel los bestellen als in een box. De box set heeft een prijs van € 29,95. Check in de onderstaande winkel ook nog meer andere Napoli of Maradona producten. Directe levering!

Bestel je Maradona sokken direct in deze SHOP!

Napoli X Maradona sokken

Maradona Boca Juniors COPA Football sokken