17 januari 2019

Chelsea warming-up shirt 2019-2020 uitgelekt

We voorspelden het al aan het begin van dit jaar. De designs van voetbalshirts worden dit jaar nog meer vintage. De trend die zich al in de zomer van 2018 heeft ingezet, lijkt ook komende zomer doorgezet te worden. Komende zomer lanceren Nike en Chelsea weer een gehele nieuwe trainingscollectie, waaronder een nieuw warming-up shirt. Het design van het zogenaamde pre-match top is vandaag uitgelekt en heeft een heerlijk jaren ’90 design. Daar gaan we het over hebben. Het pre-match top is het shirt dat de spelers van ‘’The Blues’’ dragen tijdens het warmlopen ter voorbereiding op de Premier League, FA Cup en Europese wedstrijden gedurende 2019-2020. Dit shirt wordt dus niet gedragen tijdens de trainingen.

Chelsea pre-match top 2019-2020 - Een echt jaren '90 design

Met het design van het warming-up shirt van Chelsea krijgen we alvast een voorproefje van nog meer vintage en mode in de tenues van Nike komend seizoen. Eerder werd al bekend dat het Nike Sportswear logo op een aantal tenues van Nike volgend seizoen terugkeert. Dit logo werd voor het laatst door het Amerikaanse sportmerk op voetbalshirts gebruikt tijdens het seizoen 1994-1995. Daarnaast hebben veel nieuwe trainingspakken voor 2019 al een ander Nike logo op de borst, waaronder het opvallende roze trainingspak van Paris Saint Germain. Niet alleen het logo van Nike krijgt komend jaar een vintage look! Deze lijn trekt het merk waarschijnlijk ook door naar alle warming-up shirts voor het seizoen 2019-2020. Het mogelijke, nieuwe Chelsea warming-up shirt bevestigt dit vermoeden. Het shirt heeft namelijk een heerlijk ‘’fout’’ jaren ’90 design. De bovenkant van het shirt is navy blauw en naar het midden loopt deze over in de helder blauwe kleur blauw van het voetbalshirt van de Londenaren. Aan de onderkant van het shirt bevinden zich zigzagbanen in het wit, navy blauw en royaal blauw. Verder bevat het shirt waarschijnlijk een ronde hals en staan de logo’s van Nike en de club op de borst. Carabao, het Thaise energydrankje, staat ook komend seizoen weer op de trainingskleding van het keurkorps van manager Maurizio Sarri. Bij het warming-up shirt wordt nooit een broekje gelanceerd. Tijdens de warming-up dragen de spelers namelijk al het wedstrijdbroekje.

Dit betreft overigens waarschijnlijk het warming-up shirt dat gedragen wordt in de aanloop naar de thuiswedstrijden van 2019-2020. Het heeft er alles van weg dat dit ook echt het nieuwe warming-up shirt wordt. Het shirt wordt waarschijnlijk pas medio mei/juni officieel gelanceerd door de club en Nike. Nike en Chelsea hebben nog een contract tot 2032. Wat vinden jullie van het shirt? Mag het nog meer vintage?

Ben je op zoek naar de nieuwste Chelsea trainingskleding? Bestel het exclusief in deze winkel! Of koop goedkope Chelsea t-shirts en voetbalshirts in deze winkel!