Chelsea thuisshirt 2023-2024

Chelsea en kledingsponsor Nike hebben het nieuwe Chelsea thuisshirt 2023-2024 gepresenteerd met het motto: ''It's a 90's thing''! Het nieuwe voetbalshirt van ''The Blues'' is namelijk geïnspireerd door het thuisshirt van het seizoen 1997-1998. Daar vertellen we straks natuurlijk meer over. In het voetbalshirt speelt het team van manager Mauricio Pochettino de Premier League, FA Cup en League Cup thuiswedstrijden op Stamford Bridge gedurende het seizoen 2023-2024. Na de teleurstellende twaalfde plek van vorig seizoen, gaan The Blues er dit seizoen alles aan doen om weer mee te draaien in de top van de Premier League. Misschien dat het nieuwe voetbalshirt de eerste opstap is naar successen! Check nu ook het nieuwe uitshirt

De elegantie van King's Road en het design van 1997-1998

Het seizoen 1997-1998 was voor The Blues een succesvol seizoen. Onder leiding van Ruud Gullit en Gianluca Vialli won Chelsea de namelijk de League Cup en de Europa Cup II. In de League Cup finale versloeg de club uit Londen Middlesbrough na verlenging met 2-0 door doelpunten van Sinclair en Di Matteo. In de Europa Cup II finale in Stockholm versloeg het team van Vialli VFB Stuttgart met 1-0 door een doelpunt van Zola. Andere sterren van dit elftal waren Ed De Goeij, Frank Leboeuf, Michael Duberry, Dan Petrescu, Dennis Wise, Gusta Poyet en Tore André Flo. In de Premier League eindigde Chelsea als vierde.

Tijdens het seizoen 1997-1998 was Umbro nog de kledingsponsor van Chelsea, maar het nieuwe Chelsea thuisshirt 2023-2024 bevat qua details een aantal overeenkomsten met het voetbalshirt van 25 jaar geleden. Uiteraard is het voetbalshirt blauw en evenals het voetbalshirt van destijds heeft het thuisshirt zowel witte als gouden details. De zijkanten van de mouwen en het voetbalshirt bevatten namelijk een wit vlak en ook de band aan de onderkant van de mouwen is wit met een donkerblauwe en gouden lijn. Waar het voetbalshirt van 1997-1998 een klassieke kraag had, heeft het nieuwe voetbalshirt een moderne crew neck. Qua template heeft het Chelsea thuisshirt alle kenmerken van het Nike Strike template. Dit betekent dat het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals en onder de hals een ronding bevat. De logo's van Chelsea en Nike op de borst hebben een iriserend effect. Wanneer er licht op deze logo's schijnt, weerkaatst dit en kleuren de logo's goud. De gouden accenten op het voetbalshirt staan symbool voor de prestige en de glamour van de beroemde winkelstraat King's Road in de jaren '90! Een speciaal details bevindt zich nog in het witte vlak aan de binnenkant van de hals. Hier staan in het goud de leeuw uit het clublogo, de naam van de stad (LONDON) en de naam van de club. Op het nieuwe Chelsea voetbalshirt staat nog geen logo van een shirtsponsor. De club maakt binnenkort bekend welk bedrijf THREE opvolgt als hoofdsponsor van The Blues.

Het Chelsea thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en wit kousen met blauwe en gouden accenten.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: Nike Dri Fit ADV en Nike Dri Fit. De authentic voetbalshirts zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts met de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn lichter, hebben extra knit ventilatiezones en vallen meer getailleerd
  • Onderdeel van het Nike Move To Zero programma: De voetbalshirts zijn gemaakt van gerecycled plastic, afkomstig van plastic waterflessen.
  • Pasvorm: Authentic – SlimFit, Replica – Normaal

Chelsea thuisshirt bestellen

Het Nike Chelsea thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf augustus bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL) is het replica voetbalshirt € 94,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen is het voetbalshirt € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken vanaf € 39,95. In deze winkels kun je de Chelsea voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op de tenues dragen. Directe levering!

Chelsea thuisshirt 2023-2024
Chelsea thuisshirt 2023-2024
Chelsea thuisshirt 2023-2024
Chelsea thuisshirt 2023-2024
Chelsea thuisshirt 2023-2024