19 juni 2018

Celtic uitshirt 2018-2019

Het nieuwe uitshirt van Celtic is vandaag officieel gelanceerd. De Schotse topclub bestaat ondertussen al 130 jaar in dit moet gevierd worden. In Samenwerking met New Balance heeft Celtic een erg traditioneel shirt gelanceerd waarmee het gaat schitteren op de Schotse velden. Echter is het nieuwe uitshirt van de club niet alleen te zien tijdens de Schotse Premiership en de Schotse beker. Want door het kampioenschap van afgelopen seizoen heeft Celtic zich ook weten te plaatsen voor de Champions League. Ben je benieuwd naar het jubileum uitshirt van Celtic? Check de details hieronder!

Celtic uit shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uitshirt van Celtic is het Amerikaanse merk New Balance. Vanwege het 130 jarig jubileum van de Schotse club graaft New Balance met dit shirt in het verleden van de club. In het verleden heeft Celtic natuurlijk ook de nodige prijzen veroverd. 49 keer werd de club landskampioen. De clubkleuren van Celtic zijn wit en groen. Daarom is het uitshirt ook wit van kleur met donker groene accenten. Over het shirt loopt een klassiek ‘’tartan’’ patroon. Het shirt van Celtic is uitgerust met een schitterende klassieke kraag. Deze bevat zelfs een knoop. Langs de kraag loopt een subtiele groene lijn om de kraag van kleur te voorzien. Over de mouwen loopt een brede donkergroene baan. Deze loopt van de bies tot en met de schouder van het shirt. Op de rechterkant van de borst staat het logo van kledingsponsor New Balance. Sinds 2015 is het Amerikaanse merk de kledingsponsor van Celtic. Deze samenwerking loopt ook nog in ieder geval door tot 2020. De andere kant van de borst is uitgerust met het logo van Celtic. Maar niet met het bekende klavertje 4. Op de linkerkant staat het namelijk het Celtic kruis. Dit kruis is groen van kleur. Voor de supporters is Celtic al vele jaren veel meer dan alleen een voetbalclub. Celtic weerspiegelt hun cultuur en geschiedenis. Toch is er door de Schotse club op sportief vlak al veel feest gevierd. In 1967 won Celtic de Europacup I in een finale tegen het Catenaccio van Inter Milan. De shirtsponsor van Celtic is Dafabet. Deze staat in de toepasselijke donker groene kleur op de voorkant van het shirt.

Het nieuwe uittenue van Celtic voor het seizoen 2018-2019 wordt gecompleteerd door een groene voetbalbroek. Op deze broek komt ook het logo van New Balance terug, en het Celtic kruis. Beide uitingen zijn wit van kleur. De kousen van Celtic zijn wit en groen gestreept. Hier zijn de initialen van Celtic ook in terug te vinden. Zoals bij alle tenues van New Balance wordt ook bij het nieuwe uittenue van Celtic gebruik gemaakt van de NB Dry Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer tijdens de wedstrijden, zodat de spelers van Celtic optimaal kunnen presteren.

Ook hebben we een reactie van Celtic sterspeler Kieran Tierney. Hij zegt: ‘’Het nieuwe tenue ziet er fantastisch uit. Wanneer we een uitwedstrijd spelen willen we onze grote club op de best mogelijke manier vertegenwoordigen. Het nieuwe uittenue bevat echt de geest van Celtic en ik kan niet wachten om het shirt voor het eerst op het veld te dragen. Ik weet zeker dat ook onze fans van het shirt gaan houden!’’

Celtic voetbalshirt kopen

Het nieuwe uitshirt van Celtic is vanaf medio juli te koop in de onderstaande webshop. In deze winkel is het ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je naam en nummer, of met de naam en het nummer van je favoriete voetballer van Celtic. Ben je opzoek naar andere producten van de Schotse kampioen? Bekijk dan het overzicht met beschikbare artikelen hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Celtic voetbalshirt in DEZE WEBSHOP