Het nieuwe Celtic uitshirt is vandaag officieel gelanceerd door de nieuwe kledingsponsor New Balance en de Schotse club. In dit voetbalshirt speelt Celtic de uitwedstrijden in de Schotse Premier League gedurende het seizoen 2015-2016. Eerder lekte het design van het nieuwe shirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het design van het Celtic uitshirt 2015-2016 te worden. Het nieuwe shirt is gebaseerd op de uitshirts tijdens de jaren '60. Vooral 1967 was een legendarisch jaar voor de Schotse club. Toen won de club de Europa Cup I. In de finale in Lissabon werd Inter Milan met 2-1 verslagen. Ook destijds waren de uitshirts namelijk groen.

Celtic uittenue 2015-2016

Het nieuwe Celtic uitshirt 2015-2016 is geheel groen en wordt verder gekenmerkt door de vier verticale dunne witte strepen over het shirt en de strakke v-hals. Deze lijnen zijn bovendien aanwezig op de achterkant van het shirt en over de mouwen. De linker borst bevat het logo van de club met daarboven een zilveren ster. Deze ster verwijst naar het winnen van de Europa Cup in 1967. De andere borst bevat het logo van New Balance, welke vanaf dit seizoen kledingsponsor is van de club uit Glasgow. Hiermee vervangt het Amerikaanse merk Nike als kledingsponsor. New Balance is in ieder geval de komende tien jaar kledingsponsor van Celtic. Op het midden van het nieuwe Celtic uitshirt staat hoofdsponsor Magners en aan de binnenkant van de kraag bevindt zich een speciaal detail. Hierin staat namelijk het motto van de club: ''A club like no other''.  Een ander detail staat aan de onderkant van het shirt. Hier staat namelijk het eerste Celtic logo, welke stamt uit 1888. Destijds werd de club opgericht. Het oprichtingsjaar staat in het logo, evenals het huidige jaartal: 2015 Het nieuwe Celtic uitshirt 2015-2016 wordt gecompleteerd door een geheel groen voetbalbroekje met witte accenten aan de zijkanten. Bovendien staan de logo's van New Balance en de club op de shorts. De kousen van het nieuwe uittenue zijn bovendien groen en zijn voorzien van de naam van de club en het logo van New Balance. Check hieronder de foto's van het Celtic uitshirt 2015-2016.

Celtic uitshirt 2015-2016 kopen

Twee maanden geleden werd al het nieuwe Celtic thuisshirt 2015-2016 door New Balance en ''The Hoops'' (de bijnaam van Celtic) officieel gelanceerd. Beide voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online Celtic shop van Unisportstore. Inclusief bedrukking van sterren als Brown, Johansen en Van Dijk. Of check het overzicht met beschikbare Celtic producten hiernaast. Directe levering en gratis verzending! 

Koop het hier...en deel hieronder je mening!

Celtic -uitshirts -2015-2016

Celtic -uitshirt -2015-2016