5 mei 2016

Celtic thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe Celtic shirt voor 2016-2017 is vandaag officieel bekend gemaakt door de Schotse club en kledingsponsor New Balance. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Celtic de Schotse Premier League en Europese wedstrijden in Celtic Park in Glasgow gedurende 2016-2017. Het nieuwe voetbalshirt van Celtic staat geheel in het teken van traditie en is bovendien uitgerust met de nieuwste technieken door New Balance. Daarnaast is het design van het shirt gebaseerd op een legendarisch shirt uit de geschiedenis van de club. We bespreken het design hieronder.

Celtic thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Celtic voetbalshirt voor 2016-2017 wordt gekenmerkt door de brede horizontale groene en witte banen over het voetbalshirt. Deze banen hebben hetzelfde design als het shirt van 2003. Destijds behaalde de club de finale van de UEFA Cup. Na verlenging verloor de Schotse club deze finale met 3-2 van FC Porto. Henke Larsson trof in deze finale twee keer het doel voor ''The Hoops''. Deze finale vond plaats in het Estadio Olimpico in Sevilla. Verder is het nieuwe shirt van Celtic uitgerust met gouden details. De gouden details zijn een ode aan de successen die de club in de geschiedenis gekend heeft. Deze gouden details komen terug in een lijn over de schouders en aan de onderkant van de mouwen. Verder bevat de witte gevouwen kraag aan de onderkant een subtiele gouden en groene lijn. Daarnaast is het shirt uitgerust met een crew neck met daaronder een dunne groene lijn. De rechter borst is uitgerust met het logo van kledingsponsor New Balance. Het Amerikaanse sportmerk is sinds 2015-2016 de kledingsponsor van de Schotse club. De andere borst bevat het logo van de club met daarboven een gouden ster. Deze gouden ster verwijst naar de gewonnen Europa Cup I in 1967. Celtic heeft vanaf komend seizoen een nieuwe shirtsponsor. Dafabet vervangt namelijk Magners als hoofdsponsor vanaf 2016-2017. Dafabet is bovendien hoofdsponsor van Sunderland. Magners komt nog wel als subsponsor op de achterkant van het shirt terug. Verder bevat het shirt nog een speciaal detail. De binnenkant van het shirt bevat de leus: ''A club like no other''. Dit is een bekende uitspraak van Tommy Burns. Het nieuwe Celtic tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een subtiele gouden lijn. Bovendien staan de logo's van de Amerikaanse kledingsponsor en de Schotse club op de broekjes. De kousen van het nieuwe Celtic thuistenue zijn wit met op het midden drie horizontale banen in verschillende tinten groen. De naam van de club staat ook op de kousen. De nieuwe Celtic tenues zijn uitgerust met het New Balance Dry System. Dit systeem zorgt ervoor dat vocht naar de buitenkant van de tenues worden getransporteerd worden, waardoor de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder de foto's van het  nieuwe shirt en tenue van de in 1888 opgerichte club.  Vanaf het seizoen 2016-2017 schitteren sterren als Brown, Griffiths, Cole en Kazim in dit shirt en nieuwe tenue. Check ook het nieuwe Celtic uitshirt voor 2016-2017.

Celtic voetbalshirt kopen

Het nieuwe Celtic shirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80,- en voor kinderen € 70,-. Hier kan je ook je voetbalshirt laten bedrukken met de officiële bedrukking van één van de spelers of een eigen naam en nummer. Of check andere Celtic producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Koop het nieuwe Celtic shirt in deze CELTIC STORE

of in deze Celtic shop

New -balance -celtic

Celtic -voetbalshirt -2016-2017