Celtic 4e voetbalshirt 2023 in het teken van Ierland

Celtic en kledingsponsor adidas hebben vandaag het nieuwe Celtic 4e voetbalshirt 2023 officieel gepresenteerd. Het vierde tenue wordt tijdens de resterende Premiership wedstrijden in 2023 gedragen door het team van manager Ange Postecoglou. Celtic en adidas hebben het nieuwe voetbalshirt omgedoopt tot het ''Celtic Origins Kit'' en dat heeft alles te maken met het design van het nieuwe voetbalshirt. Adidas is weer verantwoordelijk voor de productie en het design van dit tenue. Het Duitse sportmerk is sinds medio 2020 de kledingsponsor van ''The Hoops''.

Het adidas Celtic 4e voetbalshirt 2023 staat in het teken van het 135 jarig bestaat van de Schotse voetbalclub. De club uit Glasgow werd op 6 november 1887 opgericht door de Ierse priester broeder Walfrid in de wijk Parkhead. Hij koos als naam Celtic voor de voetbalclub om de Ierse en Schotse oorsprong van de wijkbewoners. De naam staat bovendien symbool voor de link tussen de Ierse en Schotse cultuur. Het nieuwe tenue van ''The Bhoys'' is dan ook geheel in stijl van de clubkleuren van de club en bevat ook een verwijzing naar Ierland. Het voetbalshirt is donkergroen en bevat zowel in de polokraag als in de band aan de onderkant van de mouwen drie subtiele lijnen in de kleuren van de Ierse vlag: groen/wit/oranje. Deze lijnen zijn tegelijkertijd een verwijzing naar St. Patrick's Day op 17 maart. Dit is de nationale feestdag van Ierland om de beschermheilige, Saint Patrick, te herdenken. Op deze dag heeft iedereen in Ierland vrij. Ook het klaverblad op de linkerborst is een verwijzing naar de Ierse feestdag. De zogenaamde shamrock werd door Saint Patricius gebruikt om de heilige drie-eenheid te symboliseren. Het logo van adidas staat in het groen op de rechterborst en het logo van hoofdsponsor DAFABET prijkt op het midden van het tenue. In de nek op de achterzijde van het Celtic 4e voetbalshirt prijkt het oude clubloog van de club. Dit betreft het eerste logo van de club uit 1887. Onder dit logo staat het logo van subsponsor MAGNERS in het groen. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een donkergroen voetbalbroekje met aan de zijkanten groene adidas strepen. De kousen hebben ook deze kleurencombinatie.

Zoals alle adidas tenues zijn deze Celtic voetbalshirts ook uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

Het adidas Celtic 4e voetbalshirt 2023 kun je vanaf nu alleen bestellen in de officiële clubshop van de Schotse voetbalclub. Ben je op zoek naar andere Celtic voetbalshirts? Check het dan in deze webshop of deze winkel! Directe levering!

Celtic 4e voetbalshirt 2023

Celtic 4e voetbalshirt 2023

Celtic 4e voetbalshirt 2023