7 juli 2014

Celtic 3e shirt 2014-2015

Het nieuwe Celtic 3e shirt voor het seizoen 2014-2015 is officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Schotse club. In deze voetbalshirts speelt Celtic de uitwedstrijden in de Champions League en de Schotse Premier League gedurende het seizoen 2014-2015. Het nieuwe Celtic 3e shirt is overwegend wit met gele en groene details. Dit shirt is gebaseerd op het eerste voetbalshirt van Celtic in mei 1888. Destijds speelde de club in een wit shirt. Het nieuwe shirt is een hommage aan dit shirt en bevat daarnaast een frisse look voor de toekomst. Het nieuwe 3e shirt wordt gekenmerkt door de brede gele/gouden baan over de borst met daarboven een dunne groene baan en daaronder ook een dunne groene baan. Deze kleuren zijn een moderne interpretatie van de Ierse driekleur en is bovendien een hommage aan de oprichter van de club, de Ierse priester Brother Walfrid. Verder is het nieuwe 3e voetbalshirt van Celtic voorzien van een rechte hals met daaronder een klein v-design. De binnenkant van de kraag is bovendien voorzien van een gouden baan. De groene kleur komt terug in de banden aan de onderkant van de mouwen. De binnenkant van de kraag is ook voorzien van een driehoek in de clubkleuren van de club (groen en wit) en bevat de leus van de club: ''A club like no other''. De rechter borst bevat het logo van Nike en de andere borst het embleem van de club met daarboven een gouden ster. Hoofdsponsor Magners versiert het midden van het voetbalshirt.

Het nieuwe Celtic 3e tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkant een dunne groene baan. Ook de logo's van Celtic, hoofdsponsor Magners en Nike staan op de shorts. De kousen zijn overwegend wit met aan de bovenkant een groene band. Bovendien bevatten de kousen het logo van Nike en de naam van de club. Check hieronder de foto's van de Celtic 3e shirts 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe thuisshirts en uitshirts van de club. Daarnaast kunnen deze voetbalshirts worden voorzien van de bedrukking van sterspelers als Van Dijk, Ambrose, Boerrigter, Brown, Biton, Balde en Pukki.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Celtic Thuisshirt 2014-2015

Celtic 3e Voetbalshirt 2014-2015

Celtic 3e Shirt 2015


Extra informatie
Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Celtic voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van United coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Celtic is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com