30 november 2015

Carabao nieuwe sponsor op trainingskleding Chelsea

Voor het eerst in de geschiedenis van de club heeft Chelsea een sponsor voor de trainingskleding gepresenteerd. Waar Yokohama als shirtsponsor op de voetbalshirts van de club staat, heeft Chelsea met het merk Carabao (leverancier van energy drankjes) een contract afgesloten als sponsor op de trainingskleding van de Londenaren. Carabao is een merk dat in 2002 is gestart door de Thaise volkszanger en bekendheid Aed Carabao. Zoals elk energy drankje is Carabao een drankje dat geïnspireerd is door de vechtlust van ieder individu. Het logo van het Thaise merk bestaat uit het de schedel van een buffalo met een rode vogel op zijn voorhoofd. In Thailand is het merk één van de meest bekende merken.

Chelsea en Carabao hebben geen financiële details bekend gemaakt over de deal tussen beide partijen. Echter volgens Engelse bronnen is met het contract tussen Chelsea en Carabao een bedrag van 10 miljoen GBP gemoeid. Chelsea en Carabao hebben een contract voor drie seizoenen getekend. Dit betekent dat het logo van het Thaise merk vanaf 2016-2017 tot in ieder geval 2018-2019 op de Chelsea Adidas trainingskleding zoals de trainingspakken, trainingsshirts, presentatiepakken en pre match shirts van de spelers en de staf van Chelsea komt te staan. Chelsea is momenteel niet de enige de club die een speciale sponsor voor de trainingskleding heeft. Bij Manchester United staan AON op de trainingskleding. Deze sponsort de club van Louis van Gaal jaarlijks een bedrag van 15 miljoen GBP en heeft een contract van acht seizoenen met The Mancunians. Uiteraard zijn zowel Chelsea als Carabao erg blij met de samenwerking. Christian Purslow, algemeen directeur bij Chelsea, zegt hierover: ''We zijn erg blij met het partnership met Carabao, welke de eerste sponsor zal zijn op de trainingskleding van Chelsea in de geschiedenis van de club. Carabao wordt daarmee één van onze sterke partners, waarmee we inzetten of Financial Fair Play en verder willen groeien. Daarnaast is het een stap om in populariteit in Thailand te groeien, waar we overigens al veel supporters hebben. Onze wereldwijde bekendheid zal ook Carabao helpen nieuwe markten te ontdekken, die synoniem staan aan Chelsea. Sathien Setthasit, CEO van Carabao Group reageert ook: ''Ik ben zeer vereerd om met Carabao onderdeel uit te maken van de Chelsea familie. De laatste tien jaar is Chelsea uitgegroeid tot één van de grootste clubs in de Premier League. Wij willen wereldwijd groeien en daarin is Chelsea een belangrijke partner. Ik geloof dat Chelsea en Carabao elkaar kunnen versterken.'' Wij zijn vooral benieuwd naar de nieuwe trainingskleding van Chelsea voor de komende seizoenen. Check hieronder wat foto's van de deal tussen Chelsea en het Thaise merk.

De huidige Chelsea trainingskleding en toekomstige trainingskleding van de Londense club kan je uiteraard kopen in de online Chelsea shop of de Chelsea shop van Adidas. Directe levering en gratis verzending! Check ook het overzicht met andere beschikbare Chelsea producten hiernaast of hieronder. 

Chelsea -carabao -deal