6 september 2018

Bulgarije voetbalshirts 2018-2019

JOMA heeft de nieuwe voetbalshirts van het Bulgaarse elftal vandaag officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt Bulgarije de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020 gedurende de periode 2018-2019 en een deel van 2020. Dit shirt wordt bovendien gedragen tijdens de wedstrijden in de UEFA Nations League. In dit nieuwe toernooi neemt Bulgarije het op tegen Noorwegen, Slovenië en Cyprus. Het Spaanse sportmerk JOMA is dus verantwoordelijk voor het design van de nieuwe voetbalshirts van Bulgarije. Beide partijen hebben sinds 2014 een samenwerkingsverband. Het merk en de bond lanceerden tegelijkertijd een nieuw thuisshirt en nieuw uitshirt! Check hieronder de details van beide shirts!

Bulgarije thuis shirt en tenue 2018-2020

Het nieuwe Bulgarije thuisshirt voor 2018-2019 is dit jaar geïnspireerd door een legendarisch shirt uit de geschiedenis van het nationale elftal, namelijk door het voetbalshirt van 1968. In dit voetbalshirt bereikte het land de finale van de Olympische Spelen in Mexico, maar verloor het van Hongarije met 4-1. Het nieuwe thuisshirt heeft evenals het shirt van vijftig jaar geleden een echt retro design. Het Bulgarije shirt is geheel wit en bevat een y-vormige hals, welke naar het midden recht loopt. Onder de hals prijkt subtiel de vlag van het land en daaronder staat het embleem van de voetbalbond, de BFU (Български футболен съюз, БФС, Bŭlgarski futbolen sŭyuz). Het logo van kledingsponsor Joma staat zowel op de rechter borst als op de mouwen en op de achterkant van het shirt staat het wapen van het land in de vorm van een tribal. Het thuistenue van Bulgarije wordt compleet gemaakt door een wit broekje en witte kousen.

Bulgarije uit shirt en tenue 2018-2020

Het nieuwe Bulgarije uitshirt voor 2018-2019 heeft alles weg van een polo. Het shirt is rood en bevat een klassieke polo kraag met een taping in de kleuren van de Bulgaarse vlag: wit/groen/rood. Deze kleuren komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Het embleem van de bond staat op de linker borst en de andere borst bevat, evenals de mouwen, het logo van JOMA. Op de achterkant van het uitshirt staat ook het wapen van het land in de vorm van een tribal. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een groen broekje en overwegend rode kousen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Bulgarije tenues voor de periode 2018-2020. Als het keurkorps van bondscoach Hubchev het EK haalt, worden er ongetwijfeld nieuwe tenues gelanceerd. Deze voetbalshirts worden gedragen door sterren als Popov, Milanov, Delev, Manolev, Djakov, Tonev en andere sterren.

Bulgarije voetbalshirt bestellen

De nieuwe Bulgarije voetbalshirts voor de periode 2018-2019 kan je vanaf medio oktober/november bestellen in de onderstaande winkel. De prijs van beide shirts is € 74,95 voor volwassenen en deze shirts zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Check daar ook goedkope t-shirts of andere merchandising van het land!

Bestel je Bulgarije voetbalshirt of goedkope t-shirt altijd in deze winkel!