3 september 2020

Borussia Dortmund uitshirt 2020-2021

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd. In dit nieuwe tenue speelt Borussia Dortmund de Bundesliga dit seizoen. De tenues met het logo van de nieuwe hoofdsponsor 1&1 worden alleen gedragen tijdens de Bundesliga wedstrijden. Tijdens de wedstrijden in de DFB Pokal en Champions League dragen ''die Schwarzgelben'' het logo van Evonik op de tenues. Puma is weer verantwoordelijk voor het design van het nieuwe uittenue. Het Duitse sportmerk is sinds 2012 kledingsponsor van de Duitse club.

Borussia Dortmund uit shirt en tenue 2020-2021

Het vandaag gelanceerde voetbalshirt is overigens niet het enige Borussia Dortmund uitshirt dit jaar. Eerder lanceerde de club al een uitshirt dat alleen tijdens de uitwedstrijden in Europa gedragen wordt. Zoals ieder jaar is dit Borussia Dortmund uitshirt 2020-2021 overwegend zwart. Dit jaar wordt het tenue gekenmerkt door een all-over print, welke is geïnspireerd door de graffiti prints en street art rondom het Signal Iduna Park. Deze print bevindt zich voornamelijk op de linkerkant van het tenue. Daarnaast wordt het Borussia Dortmund uitshirt gekenmerkt door een diagonale, gele band van de linkerschouder naar de rechter onderkant van het tenue. Deze band heeft een brushed effect, waarbij het erop lijkt alsof deze met een penseelstreek op het voetbalshirt is aangebracht. Alle logo's op het Borussia Dortmund uittenue zijn dit seizoen ook geel. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van kledingsponsor Puma. De linkerborst is voorzien van het clublogo van de in 1909 opgerichte club. Boven het embleem staan weer twee sterren. Deze sterren verwijzen naar de acht landskampioenschappen van de club, waarvan de laatste van 2012 dateert. Ook Opel staat komend seizoen weer op de linkermouw van de Borussia Dortmund tenues. Het logo van de autofabrikant versiert sinds 2017 de tenues van ''Die Borussen.'' Vanaf dit seizoen heeft Borussia Dortmund dus wel een nieuwe shirtsponsor op de voorkant van de tenues. Tijdens de Bundesliga wedstrijden prijkt het logo van 1&1 op het Borussia Dortmund voetbalshirt. Ook dit seizoen staat op de achterkant van de Dortmund voetbalshirts de naam van de stad in het geel: DORTMUND.

Het Borussia Dortmund uittenue 2020-2021 wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met gele accenten. Op de voetbalbroekjes staan uiteraard ook de logo's van de club en Puma. De kousen van het tenue zijn zwart en bevatten aan de achterzijde opvallende grijze banen met een brushed effect. Op de kousen staan in het geel ook het logo van Puma en het oprichtingsjaar 1909 in het geel.  Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt, die vanaf nu gedragen wordt door spelers als Haaland, Sancho, Reus, Götze, Reyna, Hakimi, Hazard, Can, Brandt en nog meer spelers of check het Borrusia Dortmund thuisshirt 2020-2021.

Borussia Dortmund uitshirt bestellen

Het Borussia Dortmund thuisshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is hetzelfde als afgelopen seizoenen. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 84,95 en voor kinderen € 69,95. De broekjes bestel je al vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In de onderstaande winkels kun je het Dortmund tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je bovendien de nieuwste trainingskleding van de club. Directe levering!

Bestel je Borussia Dortmund uitshirt direct in  de Borussia Dortmund fanshop! (inclusief officiële bedrukking)

of deze SHOP

Borussia Dortmund uitshirt 2020-2021

Borussia Dortmund uitshirt 2020-2021