31 juli 2020

Borussia Dortmund 3e voetbalshirt 2020-2021

Borussia Dortmund draagt dit seizoen meerdere voetbalshirts. Nadat de club eerder deze maand het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt 2020-2021 lanceerde, is het vandaag de beurt aan het zogenaamde Cup uitshirt. In dit voetbalshirt speelt de club van trainer Lucien Favre de uitwedstrijden in de Champions League en DFB Pokal gedurende 2020-21. Omdat de Duitse topclub dit voetbalshirt niet draagt in de Bundesliga wedstrijden, staat het oude vertrouwde ‘’Evonik’’ op de Cup voetbalshirts.

Borussia Dortmund cup uit shirt en tenue 2020-2021

Dat zit zo: Borussia Dortmund sloot begin dit jaar een overeenkomst met het 1&1. Het telecommunicatiebedrijf is vanaf dit seizoen één van de shirtsponsors van Dortmund. Het logo van het deze nieuwe sponsor staat echter alleen tijdens de Bundesliga wedstrijden op de tenues van de Duitse club. Tijdens de wedstrijden in Europa en DFB Pokal staat Evonik op de tenues. Evonik, bovendien één van de aandeelhouders van de club, is al sinds 2007 hoofdsponsor van Die Schwarzgelben. Dan het design van het Borussia Dortmund Cup uitshirt 2020-2021. Dit voetbalshirt is overwegend wit en wordt gekenmerkt door een abstracte print van blokken in het geel en grijs. Dit ontwerp is geïnspireerd door het U-gebouw of de U-Tower in Dortmund. Het Dortmunder U-gebouw was vroeger een brouwerij (Union Brauerei) en momenteel huisvest het gebouw het Zentrum für Kunst und Kreativität. Dit gebouw wordt gekenmerkt door de vierkante ramen en de architectuur. Het Borussia Dortmund cup uitshirt bevat verder een gele polo kraag met knoopjes. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het Puma logo in het zwart. De andere borst bevat het logo van de club en op het midden van het tenue prijkt sponsor Evonik in het paars. De achterkant van het tenue is geheel wit en in de nek zijn de initialen van de club verwerkt: BVB. Het tenue wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met daarop ook de logo’s van de club en Puma. De kousen zijn wit met aan de bovenkant een gele band. Op de kousen is ook het oprichtingsjaar van de club verwerkt: 1909. Zoals alle Puma tenues is ook dit voetbalshirt uitgerust met de Puma Dry Cell technologie, welke zorgt voor de optimale ventilatie en verkoeling.

Het is overigens nog maar de vraag hoe vaak Dortmund dit nieuwe tenue gaat dragen. Vaak draagt Borussia Dortmund het thuisshirt in uitwedstrijden, omdat veel clubs geen geel thuisshirt hebben. Check hieronder de afbeeldingen van het nieuwe tenue!

Borussia Dortmund 3e voetbalshirt bestellen

Het cup uitshirt van Dortmund kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen bestellen. Voor volwassenen heeft het voetbalshirt een prijs van € 84,95 (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen is het voetbalshirt € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking! 

Bestel je Borussia Dortmund voetbalshirt altijd in Borussia Dortmund fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of deze SHOP

Borussia Dortmund cup uitshirt -2020-2021