Borussia Dortmund Champions League voetbalshirt 2019-2020

Het is inmiddels een rijke traditie, het lanceren van een speciaal Champions League voetbalshirt in Dortmund. Dit jaar vormt geen uitzondering. Puma, sinds 2012 kledingsponsor van de club, en Borussia Dortmund hebben vandaag een nieuw Champions League tenue gelanceerd. In dit tenue speelt het keurkorps van trainer Lucien Favre de Champions League thuiswedstrijden in het Signal Iduna Stadium gedurende 2019-2020. Officieel heet het tenue het ''Cup shirt.'' Waarschijnlijk speelt Dortmund in dit tenue ook wedstrijden in de DFB Pokal. Eerder lanceerden Puma en de Bundesliga nummer twee van afgelopen seizoen al het nieuwe thuisshirt en uitshirt. 

Borussia Dortmund Champions League shirt en tenue 2019-2020

Het Champions League voetbalshirt van Dortmund is dit jaar een combinatie van zwart en geel. De bovenkant van het shirt is zwart/grijs en bevat een all-over print. Deze print is geïnspireerd door de constructie van het dak van het Signal Iduna Park, het stadion van de club. De onderkant van het voetbalshirt is geel. De verdeling van het shirt in twee vlakken is onderdeel van een teamwear template van Puma, namelijk het cup template. De tint geel van het voetbalshirt wordt door Puma ‘’cyber yellow’’ genoemd en dit is de kleur die al jarenlang door het Duitse sportmerk voor de tenues van Dortmund gebruikt wordt. Het shirt bevat nog een detail. De binnenkant van de hals is namelijk uitgerust met een speciale taping. De strip is verdeeld in dunne, gele strepen. Deze strepen bevatten een speciale tekst als ode aan het 110 jarig bestaan van de club: ''110 JARE. GESTERN. HEUTE. MORGEN. FÜR IMMER BORUSSIA DORTMUND.'' Dortmund bestaat op 19 december van dit jaar namelijk 110 jaar. Het nieuwe Borussia Dortmund Champions League voetbalshirt is verder voorzien van een v-hals. Op de borst staan de logo’s van de club en Puma. De cat van Puma is geel en komt ook weer terug op de mouwen. Evonik is hoofdsponsor van de ‘’Schwarzgelben’’ en dit logo staat in het roze op het midden van het tenue. Puma is sinds 2012 kledingsponsor van de achtvoudig kampioen van Duitsland en Evonik prijkt sinds 2007 op de voetbalshirts. OPEL staat als mouwsponsor op de linkermouw. Het Borussia Dortmund Champions League tenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje met aan de onderkant een zwarte band. De kousen van het Champions League tenue van Dortmund zijn geheel geel en bevatten bovendien de initialen van de club op het midden: BVB.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Champions League voetbalshirt van Borussia Dortmund dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als Reus, Hummels, Hazard, Götze, Brandt, Sancho, Kagawa, Paco Alcacer, Philipp, Schulz en nog meer sterspelers. 

Borussia Dortmund CL voetbalshirt kopen

Het Borussia Dortmund Champions League voetbalshirt voor 2019-2020 kan je vanaf medio augustus bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. De broekjes bestel je al vanaf € 35,- en de kousen zijn € 18,-. In deze winkels kun je de Dortmund tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële Dortmund bedrukking gebruikt! Directe levering!

Bestel je Borussia Dortmund voetbalshirt direct in deze winkel!