9 januari 2021

Bedrukking Portugal voetbalshirts 2020-2021

Met Euro 2020 in zicht besteden we ook wat meer aandacht aan de Euro 2020 (EK 2021) voetbalshirts en vandaag is het de beurt aan de officiële bedrukking van de Portugal EK voetbalshirts. Hier hebben we het natuurlijk over de stijl en de kleuren van de namen en nummers op de achterkant van de Portugal tenues. De spelers van het nationale elftal van Portugal dragen niet alleen een rugnummer, maar ook een borstnummer op het voetbalshirt. Dit is door de UEFA en FIFA namelijk verplicht. De bedrukking op het Portugal thuisshirt 2020-2021 en uitshirt is hetzelfde. Alleen hebben beide bedrukkingen een andere kleur.

Stijl, kleur, lettertype Portugal bedrukking 2020-2021

Er zit tegenwoordig niet alleen achter voetbalshirts een symbolische gedachte, ook de bedrukking op tenues is tegenwoordig geïnspireerd door een gebeurtenis, cultuur of architectuur in een stad of land. De bedrukking voor de Portugal EK 2021 voetbalshirt vormt hier geen uitzondering op. De stijl en het lettertype zijn namelijk geïnspireerd door de printing van de Portugal voetbalshirts in de periode 2006-2012. Daarbij zijn wel een aantal nuances in aangebracht. Zo is de bedrukking dit jaar wat dikker en bevat het wat meer rondingen. Bovendien heeft de bedrukking op het thuisshirt een andere kleur. De namen en nummers op het thuistenue zijn namelijk goud. Deze kleur komt ook al terug in de swoosh van Nike op de borst van het tenue en de P graphic aan de binnenkant van de graag. De onderkant van het rugnummer bevat bovendien het logo van de Portugese voetbalbond, de Federação Portuguesa de Futebol. De rugnummers zijn daarnaast uitgerust met ventilatiegaatjes. Boven de rugnummers staan de namen van de spelers. De letters hebben hetzelfde font als het rugnummer. Het verschil met de nummers is dat deze niet het logo van de FPF bevatten. Het borstnummer heeft ook dezelfde stijl en kleur als het rugnummer en prijkt op de rechterborst, onder het Nike logo. Ook het borstnummer bevat niet het FPF logo. 

Het Portugal uitshirt 2020-2021 is dit jaar turquoise en de kleur van de bedrukking op dit voetbalshirt is donkerblauw. Het lettertype van de bedrukking is hetzelfde als op het thuisshirt en de namen, rugnummers en borstnummers staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Tijdens het EK dragen de spelers van Portugal op de rechtermouw bovendien de officiële Euro 2020 badge. Check hieronder nog meer afbeeldingen van hoe de officiële bedrukking er op de Portugal tenues uitziet en check bijvoorbeeld de tenues van Ronaldo, Diogo of Fernandes.

Portugal voetbalshirt met naam en nummer bestellen

Ben je op zoek naar een Portugal voetbalshirt met officiële bedrukking of zoek je alleen de officiële bedrukking van het Portugal tenue? Deze kun je bestellen in de onderstaande winkels! Je kunt de Portugal tenues namelijk zowel bedrukken met een eigen naam en nummer als met de bedrukking van één van de spelers. Dit heeft wel een meerprijs van ongeveer € 20,-. Deze prijs komt bovenop de prijs van het voetbalshirt. Voor kinderen is het Portugal thuisshirt en uitshirt € 69,95 en voor volwassenen € 89,95. Een andere optie is je Portugal tenue te laten bedrukken met de zogenaamde Fan Style bedrukking. Deze bedrukking is in kleur en stijl identiek aan de officiële bedrukking. Het verschil is dat deze bedrukking goedkoper is. Dat komt omdat het rugnummer niet het FPF logo bevat.

Bestel het Portugal voetbalshirt met bedrukking in deze winkel

of deze Portugal fanshop!  (inclusief losse bedrukkingen)

Portugal bedrukking 2020-2021

Officiële Ronaldo Portugal bedrukking