4 juni 2019

Barcelona Femeni voetbalshirt 2019-2020

Nike heeft vandaag tegelijkertijd met het nieuwe Barcelona thuisshirt voor 2019-2020 ook het nieuwe tenue van de FC Barcelona Femeni, de vrouwentak van de Spaanse club, officieel gelanceerd. De shirts van de mannen en vrouwen zijn vrijwel identiek aan elkaar, maar bevatten buiten de pasvorm van het tenue toch wat verschillen. Afgelopen seizoen eindigden de vrouwen van Barcelona op een tweede plaats achter Atletico Madrid. In dit nieuwe voetbalshirt spelen de dames van Barcelona dus de Primera Division Femenina en Champions League thuiswedstrijden gedurende het seizoen 2019-20. De vrouwen spelen hun thuiswedstrijden veelal in het Mini Estadi in Barcelona.

Voetbalshirt vrouwen Barcelona 2019-20

Qua design is het voetbalshirt dus vrijwel hetzelfde als het tenue van de mannen van Barcelona. De body van het tenue wordt gekenmerkt door het revolutionaire design van Blaugrana blokken. Deze blokken zijn een ode aan de architectuur van de grootste wijk van Barcelona: Eixample. Het gebied staat in Barcelona ook wel bekend als blokkenwijk en is de bakermat van het modernisme. De wijk staat bovendien symbool voor creativiteit en nieuwe generaties. Het zijn precies die kenmerken waar de club Barcelona ook voor staat.  Het voetbalshirt van de vrouwen van Barcelona bevat ook dit seizoen een zogenaamde Vapor hals. Dit is een combinatie tussen een rechte en een diagonale hals. Onder de hals bevinden zich subtiele lijnen in de kleuren van de vlag van Catalonië: La Senyera. Op de borst prijken de swoosh van Nike en het logo van Barcelona. De vrouwen van Barcelona hebben een andere shirtsponsor. Waar sinds 2017 RAKUTEN als shirtsponsor op de voetbalshirts van de mannen staat, vervult STANLEY die functie op het vrouwen voetbalshirt. Stanley Black & Decker, ’s werelds grootte gereedschaps- en opslagbedrijf, is hoofdsponsor van het dameselftal van Barcelona. Het logo van de onderneming prijkt in het geel op de tenues van de Barcelona Femini. Op de achterkant van de shirts staan wel Unicef. Het tenue van de vrouwen van Barcelona wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. De kousen van het thuistenue zijn ook blauw en bevatten aan de bovenkant een rode band. Op het midden van de kousen staan in het geel de swoosh van Nike en de bijnaam van de club: BARCA.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe voetbalshirts van de vrouwen van Barcelona. Deze shirts worden vanaf nu gedragen door speelsters als Lieke Martens, Putellas, Duggan, Losada, Torrejon, van der Gragt, Hamraoui en nog meer speelsters.

Barcelona vrouwen voetbalshirt kopen

Helaas is het niet mogelijk precies hetzelfde tenue als de Barcelona Femeni te bestellen. Wel is er een speciale versie van het voetbalshirt van de mannen voor dames beschikbaar. Het enige verschil tussen deze twee voetbalshirts is eigenlijk alleen de hoofdsponsor. Dit voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de maten XXS, XS, S, M, L, XL en XXL. In deze winkels kun je het Barcelona vrouwen voetbalshirt ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel het Barcelona vrouwen voetbalshirt direct in deze SHOP 

of deze winkel! 

Barcelona Femeni voetbalshirt 2019-2020

 

Barcelona dames voetbalshirt 2019-2020