27 september 2016

Barcelona 3e shirt 2016-2017

Het nieuwe Barcelona 3e shirt of alternatieve uitshirt voor 2016-2017 is officieel gelanceerd door de club en NIKE. In dit voetbalshirt spelen de Catalanen vooral de uitwedstrijden in de Champions League, maar ook een aantal wedstrijden in de Spaanse Liga en Copa del Rey gedurende dit seizoen. Barcelona is tijdens de groepsfase van de Champions League ingedeeld in poule C met Manchester City, Borussia Mönchengladbach en Celtic. Het nieuwe shirt van de Spaanse kampioen bevat een opvallende kleurencombinatie met felle kleuren. We bespreken hieronder het design van het nieuwe voetbalshirt.

Turquoise Barcelona 3e shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Barcelona 3e shirt voor 2016-2017 is overwegend turquoise met flitsende strepen. De kleur van het nieuwe shirt is geïnspireerd door de unieke shirts van de beginjaren '90. Ook destijds had de club turquoise uitshirts! In de beginjaren '90 waren Meyba en Kappa nog kledingsponsor van de club en vanaf 1998 hebben NIKE en Barcelona een partnership. Dan naar het design van het 3e shirt van Blaugrana. Het shirt wordt gekenmerkt door de flitsende horizontale turquoise strepen in twee tinten, een donkere en lichtere tint. Aan de bovenkant van het shirt bevinden zich bredere horizontale donkere turquoise banen en de onderkant van het shirt bevat bredere felle turquoise banen. Op de mouwen van het shirt is dit effect niet aanwezig. Verder is het nieuwe Barcelona shirt uitgerust met een v-hals met aan de achterkant een fel turquoise baan. De zijkanten van nieuwe Barcelona shirt zijn uitgerust met een donkere strip. Deze strip zet uit wanneer de spelers in beweging zijn. Wanneer de strip uitrekt, komen er ook weer felle details tevoorschijn. Bovendien zorgt de strip voor een optimale ventilatie. De swoosh van Nike op de rechter borst is ook donker. Dit geldt ook voor het logo van subsponsor BEKO op de linker mouw. Hoofdsponsor Qatar Airways, welke sinds 2013 aan de club is verbonden, staat in het wit op het midden van het nieuwe shirt. Verder bevat het nieuwe Barca shirt nog een aantal speciale details. Zo is de achterkant van het nieuwe tenue uitgerust met de naam van de club en de omslag van de bies aan de onderkant van de mouwen bevat ook een tekst. De rechter bies bevat de tekst: ''Un Crit'' en de linker bies ''Valen''. De betekenis van deze Catalaanse tekst is: ''Our cry is bold (Een machtige schreeuw)''. Het nieuwe tenue van Barcelona wordt gecompleteerd door een turquoise voetbalbroekje met aan de zijkanten een donkere strip. Op de shorts staan ook de logo's van de club en NIKE en de kousen hebben ook de fel tuquoise kleur met op de achterkant flitsende donkere strepen. Op de voorkant van de kousen staat de naam van de club (BARCA) en de swoosh van Nike.  

De nieuwe Barcelona 3e shirts en tenues zijn uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze shirts schitteren sterren als Messi, Neymar, Suarez, Rakitic en andere sterren vanaf september. Check ook het al eerder gelanceerde Barcelona thuisshirt voor 2016-2017, gebaseerd op de legendarische shirts van 1992. Of check het paars/roze uitshirt van Barcelona! Check hieronder bovendien meer informatie over de authentic Vapor MATCH versie van het nieuwe shirt van Barcelona, welke is uitgerust met de revolutionaire AeroSwift technology van NIKE. 

Barcelona voetbalshirt kopen

Het nieuwe Barcelona 3e shirt voor 2016-2017 kan je vanaf 1 november kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 80-  85,- en voor kinderen € 70,-. De prijs van het authentic VAPOR MATCH shirt is € 140,-. Dit is het shirt dat de spelers ook daadwerkelijk dragen. Check daar ook het nieuwste thuisshirt en uitshirt!

Je kan het shirt van Barca ook laten bedrukken met de officiële Barcelona bedrukking van spelers als Suarez, Messi, Neymar of andere sterren. Of laat hier je shirt voorzien van een eigen naam en nummer. Wil je liever andere producten van de club kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten in het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. producten checken? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwe Barcelona shirt in deze  Barcelona shop!

of in de officiële Barcelona Nike shop  (INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING)

of in deze Barcelona STORE


Barcelona -3e -shirt -2016-2017

Barcelona -3e -tenue -2016-2017

Barcelona -3e -tenue -2016-2017-nike

Technische informatie Barcelona authentic voetbalshirt

Barcelona en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AerowSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh desgin rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.