10 mei 2022

AZ X AFAS Farewell voetbalshirt 2022

AZ speelt in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in een speciaal voetbalshirt als eerbetoon aan sponsor AFAS Software. Op zondag 8 mei 2022 neemt AZ Alkmaar het in de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022 op tegen RKC Waalwijk en draagt het een special edition thuisshirt om afscheid te nemen van sponsor AFAS. Het softwarebedrijf was sinds 2010 de shirtsponsor (en naamgever van het stadion) van AZ en neemt deze zomer afscheid van de club.

Het AZ AFAS Software voetbalshirt bevat verschillende elementen van de voetbalshirts die de club de afgelopen twaalf seizoenen gedragen heeft. Het voetbalshirt is overwegend rood en bevat een design van ruiten en geometrische vormen, waarin verschillende prints zijn verwerkt. De onderkant van het voetbalshirt bevat een driehoek met daarin een print van de burcht van Alkmaar. Deze print is geïnspireerd door het design van het AZ thuisshirt van 2019-2020. De bovenkant van het voetbalshirt bevat een print van flitsende zwarte en rode zigzag strepen, welke geïnspireerd zijn door het thuisshirt van 2020-2021. De linkerzijkant van het tenue is uitgerust met een design van verticale rode banen. Dit gedeelte is afkomstig van het thuisshirt van het seizoen 2016-2017. De andere kant bevat ook een all-over print van verschillende bezienswaardigheden in de stad. Ook op de achterkant van het voetbalshirt is een all-over print verwerkt. De bovenkant bevat een diamant met daarin dunne verticale lijnen, geïnspireerd door het thuisshirt van 2021-2022 en de onderkant bevat een diamant met daarin horizontale banen. Verder is het voetbalshirt volledig rood met een V-hals. Vrijwel alle thuisshirts van AZ de afgelopen twaalf jaar hadden een V-hals. Op de rechterborst prijkt het logo van kledingsponsor Nike. Het Amerikaanse sportmerk is sinds juli 2020 de kledingsponsor van de Alkmaarders. De andere borst bevat het logo van de club en op het midden van het tenue staat het logo van AFAS Software met Bedankt! Ook op de bovenkant van de achterzijde van het tenue prijkt het logo van AFAS. Alle tenues bevatten een uniek nummer, omdat het voetbalshirt in een gelimiteerde oplage is geproduceerd. Het tenue wordt gecompleteerd door de gebruikelijke wedstrijdbroekjes en sokken. Het voetbalbroekje is wit en de kousen rood. Ook deze tenues zijn weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, welke zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie.

De voetbalshirts die door de spelers tegen RKC Waalwijk gedragen worden, worden na afloop van de wedstrijd geveild op MatchWornShirt.com. De opbrengst van deze veiling gaat naar Spieren voor Spieren. Het AZ X Afas voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de officiële fanshop van AZ. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 54,95 en voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL ) € 59,95. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

AZ X AFAS Farewell voetbalshirt 2022

AZ X AFAS Farewell voetbalshirt 2022