5 augustus 2015

AZ uitshirt 2015-2016

Het nieuwe AZ uitshirt 2015-2016 is officieel gelanceerd door de club uit Alkmaar en de nieuwe kledingsponsor Under Armour. In dit voetbalshirt speelt AZ de Eredivisie, KNVB Beker en Europa League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2015-2016. AZ is afgelopen seizoen als derde geëindigd in de Eredivisie, waardoor het dit jaar Europa League speelt. Het nieuwe uitshirt heeft een speciaal thema en vindt haar inspiratie uit de de geschiedenis van de club en de stad Alkmaar.

AZ uittenue 2015-2016

Het nieuwe AZ uitshirt 2015-2016 heeft een heldere kleur blauw en wordt verder gekenmerkt door de donkere horizontale banen in verschillende diktes over het het shirt. De kleur blauw is geïnspireerd door het water dat de stad Alkmaar verdedigde in 1573 toen Alkmaar door Spaanse troepen werd belegerd. Hierop werd destijds door de Prins van Oranje besloten de sluisdeuren van de dijken te open, zodat het gebied onder water kwam te staan en de Spanjaarden vluchtten. Hedendage is water nog een belangrijk kenmerk van de stad Alkmaar. Verder is het shirt voorzien van blauwe mouwen met een witte strip ter hoogte van de oksels. Daarnaast is het shirt voorzien van een kleine witte v-hals met een zwarte omranding. Op de rechter borst en de mouwen staat het logo van Under Armour en de linker borst bevat het logo van AZ. Hoofdsponsor Afas Software versiert het midden van het shirt. Verder bevat de binnenkant van de kraag nog een speciala detail. Hierin staat de leus van de club: ''Samen naar victorie.'' Deze leus komt ook terug aan de binnenkant van het AZ thuisshirt 2015-2016. Het nieuwe AZ uittenue 2015-2016 wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aand e onderkant een donkere strip. Ook hierop zijn de logo's van Under Armour en AZ vertegenwoordigd. De kousen zijn ook geheel blauw met dezelfde donkere flitsende strepen als het nieuwe uitshirt van AZ heeft. Deze donkere strepen weerspiegelen niet alleen het letterlijke effect van water, maar ook naar het resultaat van de overstroming in Alkmaar in 1573. Dit leidde namelijk tot de bevrijding van Nederland. Tot zover een stukje geschiedenis. Check hieronder de foto's van het nieuwe AZ uitshirt 2015-2016, waarin steren als Henriksen, Janssen, van der Linden, Jahanbakhsh, Overeem, Gorter en nog meer sterspelers.

AZ uitshirt 2015-2016 kopen

Het nieuwe AZ uitshirt kan je zowel in volwassen maten als in kindermaten kopen in de officiële AZ voetbalshop. De prijs van het thuisshirt in volwassen maten is € 69,95 en de prijs van het voetbalshirt in kindermaten is € 64,95. Inclusief officiële AZ bedrukking van alle sterspelers of een eigen naam en nummer. Check ook het overzicht met andere beschikbare producten in het overzicht hiernaast of hieronder. Directe levering en gratis verzending!

Koop het hier... Heb je een mening? Deel het hieronder!


Az -uitshirt -2015-2016

Az -uitshirt -2015-2016-b

Bron: az.nl