19 augustus 2016

AZ 3e shirt 2016-2017

AZ heeft een nieuwe shirt, waarin het vooral de uitwedstrijden tijdens de Europa League wedstrijden van 2016-2017 zal spelen. Het shirt werd gisteren voor de met 3-0 gewonnen Europa League voorronde wedstrijd tegen Vojvodina officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor Under Armour. In dit nieuwe shirt speelt de Alkmaarse club bovendien een aantal uitwedstrijden in de Eredivisie gedurende dit seizoen. We bespreken hieronder het design van het nieuwe 3e voetbalshirt en tenue van het keurkorps van John van den Brom.

Paars AZ Europa League shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe 3e shirt van AZ Alkmaar is gëinspireerd door het kasteel van Alkmaar en de outfit die de verdedigers van de stad droegen tijdens het ''Beleg van Alkmaar''. De Noord Hollandse stad was in 1573 de eerste Nederlandse stad die uit handen wist te blijven van de Spanjaarden tijdens de 80 jarige oorlog. Het nieuwe AZ 3e shirt voor 2016-2017 is overwegend paars en wordt gekenmerkt door de all-over print van blokken over het gehele shirt. Deze blokken en lijnen representeren het kasteel van Alkmaar. Deze all-over print is overigens niet op de achterkant van het shirt van de club aanwezig. Verder is het shirt uitgerust met een rechte hals met daaronder een zwart v-design. De omranding van de kraag is oranje. De rechter borst van het nieuwe AZ shirt bevat het logo van Under Armour. De Amerikaanse kledingsponsor is sinds het seizoen 2015-2016 verbonden aan de club. De andere borst bevat het logo van hoofdsponsor AFAS. AFAS is al sinds 2010 hoofdsponsor van de club. Het logo van het sofwarebedrijf komt ook terug op het midden van het voetbalshirt. De binnenkant van de kraag bevat nog een speciala detail. Hier staat namelijk de tekst: ''Samen naar victorie.'' Het nieuwe tenue van AZ wordt gecompleteerd door een grijs voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club, AFAS en Under Armour prijken. De kousen zijn oranje en bevatten op het midden een zwarte band.

De nieuwe AZ Europa League shirts en tenues voor 2016-2017 hebben een nog strakkere pasvorm en zijn uitgerust met de Under Armour HeatGear- technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat vocht naar de buitenkant van de tenues wordt getransporteerd, zodat de spelers droog en koel blijven en het tenue licht blijft. Bovendien zijn de AZ tenues uitgerust met het door Under Armour ontwikkelde 4 way stretch systeem, waardoor de spelers nog dynamischer zijn en de shirts sneller droegen. Tot zover de technische informatie betreffende de nieuwe shirts van AZ. In deze nieuwe voetbalshirts schitteren sterren als Jahanbakhsh, Henriksen, Vlaar, Wuytens, Rienstra en nog meer sterspelers van de club. Check ook het nieuwe AZ thuisshirt 2016-2017.  En check ook het nieuwe AZ uitshirt voor 2016-2017.

AZ voetbalshirt 2016-2017 kopen

Het nieuwe AZ shirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu kopen voor kinderen en volwassenen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 65,- en voor volwassenen € 80-. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of van één van de sterspelers. Koop het nieuwe shirt vanaf nu in deze AZ Alkmaar STORE

Heb je een mening? Deel het hieronder!

Az -3e -shirt -2016-2017