22 juli 2017

Atletico Madrid thuisshirt 2017-2018

Het nieuwe Atletico Madrid thuisshirt voor 2017-2018 is vandaag officieel bekend gemaakt door de Spaanse club en kledingsponsor Nike. In dit nieuwe shirt speelt Atlético Madrid de La Liga, Copa del Rey en Champions League thuiswedstrijden in het Estadio La Peineta gedurende dit seizoen. Atlético Madrid eindigde afgelopen seizoen op een derde plek in de Spaanse competitie, waardoor het dit seizoen weer in de Champions League speelt. Het nieuwe shirt van ''Los Colchoneros'' heeft dit jaar een flitsend design. Check hieronder de details van het nieuwe shirt.

Atletico Madrid thuis shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Atletico Madrid voetbalshirt voor 2017-2018 bevat dit seizoen, zoals altijd, verticale rode en witte banen. Het shirt is namelijk uitgerust met drie verticale rode banen en drie verticale witte banen. Door deze banen lopen flitsende diagonale strepen met zowel rode als witte accenten. Bovendien bevat het shirt blauwe accenten. Deze blauwe accenten komen terug in de band achter de v-hals en in de band aan de zijkanten van het shirt. Deze band zet uit wanneer de spelers in beweging zijn en zorgt bovendien voor ventilatie. Een speciaal detail is ook te vinden aan de binnenkant van de hals. Hier staat namelijk een print van de Spaanse vlag. De rechter borst bevat de swoosh van Nike in het blauw. Sinds 2001 vervult Nike deze functie en beide partijen hebben nog een contract tot 2026. In 2014 werd namelijk het contract verlengd.

De andere borst bevat het nieuwe logo van de club. Vanaf dit seizoen draagt de Spaanse club van trainer Diego Simeone een nieuw en moderner logo op de voetbalshirts en kleding. Het Atletico Madrid logo wordt nog steeds gekenmerkt door de beer die tegen een boom aan staat (''The Bear and the Strawberry Tree''). Deze afbeelding is in vergelijking met het vorige logo gespiegeld en in plaats van gekleurd, geheel blauw. Deze beer en boom vinden hun inspiratie in het wapen van de stad Madrid. De zeven sterren in het logo zijn ook nog aanwezig. Ook deze sterren zijn geïnspireerd door het het wapen van de stad Madrid. 

Op het midden van het nieuwe shirt prijkt de PLUS500. De keten is sinds 2016-2017 hoofdsponsor van Atlético. Tijdens de La Liga wedstrijden speelt Atletico Madrid met de officiële La Liga badge op de rechter mouw. De achterkant van het shirt is rood en bevat aan de onderkant de verticale witte en rode banen, welke ook diagonale strepen bevat. Het nieuwe tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode strip. Op de broekjes staan bovendien de logo's van de club en Nike. De kousen zijn rood en bevatten aan de achterkant flitsende, witte strepen. Op de voetbalkousen staan de swoosh en de initialen van de club: ATM. Zoals alle tenues van Nike zijn de nieuwe tenues van Atlético Madrid uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, voor een optimale prestatie. De authentic Vapor MATCH voetbalshirts zijn uitgerust met de AeroSwift technology. Check meer over deze technology hieronder. De nieuwe tenues worden vanaf nu gedragen door spelers als Griezmann, Torres, Carrasco, Godin, Giminez, Saul en andere sterspelers. Check ook het nieuwe uitshirt. 

Atletico Madrid shirt en tenue kopen

Het huidige Atletico Madrid shirt en tenue kan je nog steeds voor kinderen en volwassenen kopen in de onderstaande online winkels. Hier kan je het voetbalshirt laten voorzien van een eigen naam en nummer of

de bedrukking van één van de spelers van de club. Hiervoor wordt de officiële Atletico Madrid bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen. Wil je andere Atletico producten kopen? Check dan onder andere het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering en gratis verzending!

Scoor je Atletico Madrid shirt in deze officiële SHOP! (inclusief vette t-shirts)

of in de online shop van NIKE! 

 

Atletico Madrid authentic VAPOR MATCH voetbalshirt

Atlético Madrid en Nike hebben ook dit jaar een authentic versie gelanceerd. Deze is duurder dan de replica versie en heeft een prijs van € 140,- en vallen strak om het lichaam. Dit voetbalshirt is het shirt dat ook echt door de spelers wordt gedragen. Dit shirt is uitgerust met de Vapor technologie. Voorafgaand aan de lancering van het Nike Vapor Kit template heeft Nike uitvoerig onderzoek gedaan. Het uitgangspunt tijdens dit onderzoek was “ademend, maar niet te doorzichtig”. Nike is tot de conclusie gekomen dat Nike met dit template de toekomst aankan en de snelheid van het spel met dit template bevordert. Het template bevat de technologie AeroSwift. AeroSwift levert een aantal voordelen. Het levert een shirt dat 10% lichter is dan zijn voorgangers. Bovendien zorgt Aeroswift voor een shirt dat 50% meer stretch bevat dan zijn voorgangers en dus strak om het lichaam valt en de spelers bovendien voldoende bewegingsvrijheid hebben. Daarnaast transporteert het zweet 20% sneller dan zijn voorgangers. Alsof het niet genoeg is drogen voetbalshirts met Aeroswift 25% sneller dan zijn voorgangers. Kortom, voordelen alom. Het mesh design rondom de borst moet hier tevens aan bijdragen.