Atalanta Bergamo Christmas voetbalshirt 2021-2022

De Italiaanse voetbalclub Atalanta Bergamo en kledingsponsor JOMA hebben vandaag een speciaal voetbalshirt voor Kerst gelanceerd. Dit zogenaamde ''Christmas'' voetbalshirt wordt door het team van trainer Gian Piero Gasperini gedragen in de wedstrijd tegen AS Roma op zaterdag 18 december 2021. Het nieuwe tenue van Atalanta Bergamo is geïnspireerd door het design van het Atalanta Bergamo thuisshirt, maar bevat wat extra details. JOMA is verantwoordelijk voor het design en de productie van deze tenues. Het Spaanse sportmerk is al sinds 2017 de kledingsponsor van de club uit Noord-Italië.

Het Atalanta Bergamo ''Christmas'' voetbalshirt 2021-2022 bevat dunne blauwe en zwarte banen. Deze banen vervagen naar de onderkant van het tenue middels een gradiënt print. De onderkant van het tenue bevat een print van de skyline van de stad Bergamo. Hier zijn overigens twijfels over. In verschillende Italiaanse media stelt men dat het niet de skyline van Bergamo betreft, maar de skyline van de stad van concurrent Juventus: Turijn. De print bevat namelijk de ''Mole Antonelliana'' die in Turijn gesitueerd is en niet in Bergamo. De fans van Atalanta lijken op social media firieus te zijn en het tenue, dat een prijs heeft van maar liefst € 145,-, om deze reden te boycotten.

Het tenue bevat verder dezelfde kenmerken als het Atalanta Bergamo thuisshirt. Het voetbalshirt is uitgerust met een polokraag in het blauw/zwart. De binnenkant van de hals bevat de motto van de club: ''La Maglia Sudata Sempre'' (Het voetbalshirt dat altijd zweet). Een ander detail bevindt zich aan de onderzijde van het tenue. Hier prijkt een graphic van een kerstboom. De linkermouw bevat een verwijzing naar de wedstrijd van aankomend weekend: ''Christmas – Atalanta vs AS Roma– 18 Dicembre.'' Op het tenue staan ook de gebruikelijke logo's. De rechterborst en de mouwen zijn uitgerust met het logo van JOMA. Op het midden van de borst staat het logo van de in 1907 opgerichte club en de linkerborst bevat het logo van RADICI Group. Hoofdsponsor Plus500 versiert het midden van het tenue en de linkermouw bevat het logo van subsponsor Automha. Het tenue wordt gecompleteerd door hetzelfde broekje en dezelfde kousen als het thuistenue. Het broekje is zwart met blauwe details. De kousen zijn overwegend blauw. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het voetbalshirt dat aankomend weekend eenmalig gedragen wordt door spelers als Zapata, Demiral, Gosens, Muriel, Ilicis, Malinovski, Koopmeiners, Maehle, de Roon, Pasalic en nog meer spelers.

Het Atalanta Bergamo Christmas voetbalshirt kun je alleen bestellen in de officiële clubshop van de Italiaanse club. Ben je op zoek naar de andere tenues van de club? Check het in deze Atalanta Bergamo fanshop  of DEZE WINKEL

 

Atalanta Bergamo voetbalshirt 2021-2022

Atalanta Bergamo Christmas voetbalshirt 2021-2022