10 maart 2021

Arsenal X 424 adidas voetbalshirt en collectie gelanceerd!

Arsenal heeft in samenwerking met adidas en het Amerikaanse streetwear merk 424 een special edition Arsenal voetbalshirt en een caspsule collectie gelanceerd. Zoals met alle samenwerkingen tussen een club een sportmerk en een modemerk zijn alle items uit de collectie een perfecte mix van sport en fashion en dat is bij het Arsenal X 424 voetbalshirt niet anders. Het voetbalshirt wordt door Arsenal dit seizoen overigens niet gedragen, maar is puur en alleen een toevoeging op de bestaande merchandising van dit seizoen. Dit betreft alweer het tweede special edition voetbalshirt van The Gunners dit seizoen. In november lanceerde de club in samenwerking met Pharrel Williams en adidas het Arsenal HumanRace voetbalshirt. 

424 staat wereldwijd bekend om de baanbrekende creaties, ontstaan uit liefde voor mode, lifestyle en kunst. Voor 424 is de sportwereld geen onbekende. Het merk had al eerder samenwerkingen met adidas en Hummel en adidas. Sinds 2019 heeft 424 ook een samenwerkingsverband met Arsenal en dat leverde eerder al een aantal creatieve kledingstukken op. Dat kunnen we ook met recht stellen over het Arsenal X 424 voetbalshirt. Het Arsenal X 424 voetbalshirt is donkergrijs en bevat een een all-over print van chevrons. Deze driehoeken staat symbool voor de architectuur van het Emirates Stadium en kennen we ook van het Arsenal thuisshirt 2020-2021. Alle logo's op het het tenue zijn fel rood/infra red. Het adidas en 424 logo prijken op de rechterborst en de linkerborst bevat de badge van de club. Sponsor Emirates Fly Better prijkt in het rood op het midden van het voetbalshirt. Verder bevatten de mouwen een dunne rode lijn. Deze loopt vanaf de oksels over de mouwen naar de schouders van het tenue. Het voetbalshirt bevat bovendien een ronde hals.

De Arsenal X 424 capsule collectie bevat niet alleen een voetbalshirt, maar ook een tas, hoodie, joggingbroek, een t-shirt, slippers en sneakers in dezelfde kleurencombinatie als het voetbalshirt. Bij 424 is men in ieder geval enthousiast over de collectie die in samenwerking met adidas ontworpen is. Oprichter en designer Guillermo Andrade reageert: ''De werelden van sport en fashion komen steeds dichter bij elkaar te liggen en deze collectie is daar weer het bewijs van. Bij 424 is men gespecialiseerd in de productie van streetwear. De samenwerking met adidas brengt streetwear en voetbal samen, wat natuurlijk fantastisch is. In mijn jeugd was voetbal mijn passie en nog steeds ligt de sport me dicht bij het hart. De kans om deze eerste reis- en vrijetijdslijn voor Arsenal te creëren is een absolute droom.''

De Arsenal X 424 adidas collectie betreft een limited collectie. Dit betekent dat er maar weinig items zijn geproduceerd en de collectie waarschijnlijk populair zal zijn. Alle items uit de Arsenal X 424 collectie kun je vanaf 16 maart 10.00 bestellen. Het voetbalshirt heeft een prijs van € 99,95, de hoodie is € 119,95, het t-shirt is € 59,95 en de joggingbroek € 109,95.

De Arsenal X 424 collectie bestel je exclusief in deze SHOP of de officiële adidas SHOP! 

Arsenal 424 adidas voetbalshirt

Arsenal 424 voetbalshirt adidas