18 juli 2022

Arsenal uitshirt 2022-2023

Het nieuwe Arsenal uitshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door de Londense voetbalclub en kledingsponsor adidas. In dit nieuwe tenue speelt Arsenal de uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup, League Cup en Europa League gedurende het seizoen 2022-2023. Het voetbalshirt wordt ook gedragen door het vrouwenelftal van de club (Arsenal W.F.C.). In sommige uitwedstrijden dragen de spelers en speelsters het roze Arsenal voetbalshirt. Eerder lanceerden adidas en de club al het nieuwe Arsenal thuisshirt 2022-2023.. Adidas is dus verantwoordelijk voor het design en de productie van de Arsenal tenues. Het Duitse sportmerk is sinds medio 2019 de kledingsponsor van ''The Gunners''. Dit seizoen is het uittenue een eerbetoon aan de fanatieke supporters van de Londenaren.

Zwart/goud Arsenal uitshirt 2022-2023 

Het nieuwe Arsenal uitshirt werd middels een speciale lanceringsvideo onthuld. In deze video speelde Aston Mack, de inspirerende oprichter van de Orlando Freedom Fighters, een belangrijk rol. In 2020 werd Aston Mack tijdens een Black Lives Matter demonstratie in Orlando gespot in een Arsenal voetbalshirt. In een interview vertelde hij hoeveel kracht en trots het Arsenal voetbalshirt hem bracht: ''Als trotse Orlando Gooner betekent het Arsenal voetbalshirt voor mij kracht, solidariteit en trots. Wanneer ik het tenue draag, komt ik in een andere wereld. Ik voel me beschermd, ik voel me verbonden, ik voel me onderdeel van een grotere gemeenschap.'' 

Wanneer de supporters naar het Emirates Stadium wandelen, komen zij de iconische letters AFC tegen, die staan voor de initialen van Arsenal FC, en het gevoel oproepen de wondere Arsenal wereld te betreden. Hoewel het uittenue alleen in de uitwedstrijden gedragen wordt, benadrukt dit voetbalshirt het thuisgevoel van de Arsenal supporters! Een mooie bijkomstigheid is dat adidas en Arsenal ook nog eens voor een heerlijke kleurencombinatie gekozen hebben. Het nieuwe Arsenal uitshirt 2022-2023 is namelijk een combinatie van zwart/grijs, brons en zilver! Voor het eerst sinds het seizoen 2017-2018 (toen Puma nog kledingsponsor van de club was) is het uitshirt van Arsenal zwart. Overigens droegen de keepers van Arsenal in het seizoen 2020-2021 wel een zwart keepersshirt. Het Arsenal uitshirt 2022-2023 bevat bovendien een all-over print van 3D letters, welke samen de initialen van de club vormen: AFC. Deze letters zijn rondom een design van kubussen op het tenue verwerkt en een deel van de letters is gespiegeld. Ook de achterzijde van het voetbalshirt bevat dit patroon. Het Arsenal uittenue bevat verder bronzen accenten. Alle logo's op het voetbalshirt zijn namelijk brons. De rechterborst bevat het adidas performance logo en de linkerborst bevat een monochrome badge. Dit betekent dat de badge op het Arsenal uitshirt niet de gebruikelijke kleuren heeft, maar in stijl is van de kleuren van het tenue: zwart/brons. Opvallend genoeg betreft dit niet het moderne Arsenal logo, maar alleen het kanon uit het clubembleem. Ook het logo van Fly Emirates (Emirates Fly Better) op het midden van het tenue is goud. De vliegmaatschappij is sinds 2016 de shirtsponsor van de club uit de Engelse hoofdstad. De linkermouw is komend seizoen weer uitgerust met het Visit Rwanda logo. Ook dit logo is goud. Verder bevat het Arsenal uitshirt 2022-2023 een ronde, zwarte hals en staan de drie adidas strepen in het zilver op de schouders. Het Arsenal uittenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met op de pijpen brozen logo's van de club en adidas. De adidas strepen op de zijkanten van de voetbalbroekjes zijn zilver. De kousen van het Arsenal uittenue 2022-2023 zijn zwart met zilveren adidas strepen en op het midden de initialen van de club. De letters hebben hetzelfde design als op het voetbalshirt. Ook het adidas logo op de kousen is zilver.

De Arsenal uittenues 2022-2023 zijn ook weer uitgerust met de nieuwe performance technologieën van adidas. De authentic/match voetbalshirts bevatten de adidas HEAT.RDY technologie en de replica/stadium voetbalshirts de AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht (naar de buitenkant van de tenues) en voor ventilatie. De match voetbalshirts bevatten extra ventilatiezones, vallen meer getailleerd, zijn lichter en zijn uitgerust met een ronding aan de onderkant.

Arsenal uitshirt bestellen

Het adidas Arsenal uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL XXL en XXXL) is het match voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 19,95. In deze winkels kun je de nieuwe tenues van The Gunners ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt, die de spelers ook op de tenues dragen. 

Bestel het Arsenal voetbalshirt altijd in deze Arsenal fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of de adidas SHOP! 

Arsenal uitshirt 2022-2023

Arsenal uitshirt 2022-2023

Arsenal uitshirt 2022-2023

Arsenal dames uitshirt 2022-2023