19 mei 2022

Arsenal thuisshirt 2022-2023

Het Arsenal thuisshirt 2022-2023 is bekend! Dit tenue werd vandaag officieel gepresenteerd door de club en kledingsponsor Puma! In dit tenue speelt het elftal van manager Mikel Arteta de Premier League, FA Cup, League Cup en Europese thuiswedstrijden in het Emirates Stadium gedurende 2022-2023. Ook dit jaar is adidas weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Arsenal tenues. De club uit Londen speelt sinds de zomer van 2019 in adidas voetbalshirts en dit contract loopt nog tot medio 2024. Dit seizoen is het nieuwe tenue niet geïnspireerd door een thuisshirt uit het verleden, maar bevat het wel een speciaal detail in de kraag! 

Arsenal thuis shirt en tenue 2022-2023

Het Arsenal thuisshirt 2022-2023 werd door de club en adidas gepresenteerd met het motto: ''Arsenal Supporting Supporters.'' Dit is natuurlijk niet zonder reden. Wanneer je het voetbalshirt van ''The Gunners'' bestelt, gaat hiervan 5 pond naar de Arsenal Foundation, die het vervolgens gebruikt om lokale initiatieven te ondersteunen. De club uit Londen heeft inmiddels een lange geschiedenis opgebouwd met de lokale gemeenschap. Met het initiatief ''Arsenal in the Community'' helpt de club al sinds 1985 de lokale gemeenschap. Vorig seizoen lanceerde de club ook al de campagne ''Arsenal Supporting Supporters'' als erkenning van de impact van de lockdowns voor lokale bedrijven en het missen van de fans op de wedstrijddagen. Met de lancering van het nieuwe thuisshirt wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de campagne.

Genoeg symboliek over het nieuwe tenue en initiatief. Arsenal begint het seizoen letterlijk flitsend met het nieuwe thuistenue. In de kraag van het Arsenal thuisshirt is namelijk een print van een bliksemschicht verwerkt, die doet denken aan het Arsenal thuisshirt 1994-1996. Het thuistenue van mid jaren '90 bevatte namelijk een all-over print van verticale zigzag banen. Destijds was Nike overigens nog de kledingsponsor van de Londenaren. De bliksemschicht staat ook synoniem voor Arsenal. Het prijkt in het logo op top van het Arsenal Royal Gatehouse en is onderdeel van de club sinds de club is opgericht in Woolwich in 1886. Het nieuwe Arsenal tenue bevat dus weer een polokraag. De laatste keer dat dit het geval was, was in het seizoen 2017-2018. De kraag is wit met een rode bliksemschicht.  In de knoopjes van de kraag is de naam van de club met het oprichtingsjaar (1886) verwerkt. Verder heeft het Arsenal thuisshirt het gebruikelijke design. De body en de zijkanten van de mouwen van het Arsenal thuisshirt 2022-2023 zijn rood en verder zijn de mouwen van het voetbalshirt overwegend wit. De adidas strepen staan dit seizoen weer op de schouders van het voetbalshirt en zijn wit. Alle logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het adidas performance logo en de linkerborst is uitgerust met de badge van de club. Ook dit seizoen is Fly Emirates weer de shirtsponsor van de club uit de Engelse hoofdstad. Deze functie heeft de vliegmaatschappij sinds 2006 en beide partijen hebben nog een langjarig contract. Visit Rwanda prijkt in het rood op de linkermouw. Visit Rwanda is een initiatief van Rwanda Development Board, het toerismedepartement van de overheid van Rwanda. Dit logo prijkt sinds medio 2018 op de voetbalshirts van Arsenal. In de nek op de achterzijde van het tenue staat de naam van de club in een vrij zakelijk lettertype.  Het Arsenal thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. De onderkant van de pijpen bevatten een rode band. Het adidas logo op het voetbalbroekje is ook rood en bovendien bevat het broekje de badge van de club. De kousen van het tenue zijn rood met aan de bovenkant witte adidas strepen. Op de kousen staan zowel de naam van de club als het adidas logo.

Ook in 2022-2023 bevatten de Arsenal voetbalshirts weer de bekende performance technologieën. De match/authentic voetbalshirts (de versie die door ook echt door de spelers wordt gedragen tijdens de wedstrijden) zijn uitgerust met de adidas HEAT.RDY technologie en de replica/stadium voetbalshirts zijn voorzien van de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de voetbalshirts. Daarnaast hebben deze technologieën een ventilerend effect. De authentic voetbalshirts bevatten een ronding aan de onderkant, zijn wat lichter en bevatten bovendien extra ventilatiezones.

Arsenal thuisshirt bestellen

Het nieuwe adidas Arsenal thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkesl. De prijzen van de voetbalshirts zijn hetzelfde als afgelopen seizoenen Het match voetbalshirt is voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) € 139,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 19,95. In de onderstaande winkels kun je de Arsenal tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer.  Hiervoor wordt de officiële Premier League bedrukking gebruikt. Dit is dezelfde bedrukking als de spelers op het tenue dragen. Directe levering! 

Bestel het Arsenal voetbalshirt altijd in deze SHOP

of de adidas SHOP! 

of deze Arsenal fanshop (inclusief officiële bedrukking)

Arsenal thuisshirt 2022-2023

Arsenal thuisshirt 2022-2023

Arsenal thuisshirt 2022-2023

Arsenal thuisshirt 2022-2023 adidas