Arsenal uitshirt 2020-2021

Zojuist is het nieuwe uitshirt van Arsenal voor het seizoen 2020-2021 officieel gelanceerd. Verantwoordelijk voor het design is adidas. Het Duitse merk is sinds de zomer van 2019 de officiële kledingsponsor van de club uit Londen. Eerder was het merk in de periode 1986-1994 ook al sponsor van de Engelse topclub. Het team van manager Mikel Arteta speelt in dit tenue tijdens de uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup en League Cup. Ook is het nieuwe shirt te zien in de Europa League. Daarnaast draagt de club dit seizoen als alternatief voor dit tenue het blauwe Arsenal 3e shirt. 

Arsenal uit shirt en tenue 2020-2021

De inspiratiebron voor het nieuwe Arsenal uittenue 2020-2021 vormt het oude stadion van de club, Highbury. Arsenal speelde van 1913 tot 2006 op Highbury en het nieuwe uittenue van The Guners bevat patronen, kleuren en motieven die zijn geïnspireerd door de iconische East Stand (één van de tribunes) en de prestigieuze marmeren zalen van het stadion. Het voetbalshirt is wit en wordt gekenmerkt door de all-over print van diagonale rode strepen en golven. Deze all-over print heeft wat weg van bloedspatten en het lijkt erop alsof deze met de hand op het tenue zijn aangebracht. James Webb, designer bij adidas, legt uit: ''De plek van Arsenal in Noord Londen staat synoniem voor de verhuizing van de club naar Highbury in 1913 en dus de geboorte van een moderne voetbalclub. De print op het nieuwe uitshirt is geïnspireerd door de marmermen vloer van de hallen van Highbury en geeft aan dat dit een belangrijk hoofdstuk was in de geschiedenis van de club.  De echo van Highbury weerklinkt door dit voetbalshirt in het Emirates Stadium voor een nieuwe generatie fans en nieuwe spelers. Het nieuwe tenue combineert de marmeren stijl van het oude stadion met de nieuwste technologieën''

Alle logo's op het nieuwe Arsenal voetbalshirt zijn zwart of wit/zwart. Op de linkermouw van het shirt is het logo van Visit Rwanda op het shirt geplaatst. Deze is sinds de zomer van 2020 aan de club verbonden. De bekende drie adidas strepen prijken dit seizoen op de schouders en zijn ook zwart. Dit geldt ook voor het adidas performance logo op de rechterkant van de borst. Op de linkerkant van de borst prijkt het monochrome clubwapen van Arsenal. Dit betekent dat het logo is aangepast aan de kleuren van het shirt en dus ook wit/zwart is. Op het midden van het shirt is de nieuwe naam van de vertrouwde hoofdsponsor ‘’Emirates Fly Better’’ te zien. De vliegtuigmaatschappij uit de Arabische Emiraten is sinds 2006 de hoofdsponsor van the Gunners. Daarnaast bevat het tenue een stijlvolle v-hals. 

Het nieuwe Arsenal uittenue wordt gecompleteerd door een rood voetbalbroekje met  aan de zijkanten witte adidas strepen en witte logo's van adidas en de club. De kousen zijn wit met in het zwart het adi performance logo en zwarte adidas strepen aan de bovenkant. Net als bij alle tenues van het Duitse sportmerk, wordt ook bij dit uittenue gebruik gemaakt van de adidas AeroReady Technology. Deze technologie zorgt voor verkoeling ventilatie zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Niet alleen sterren als Pepe, Lacazette en David Luiz spelen aankomend seizoen in dit shirt, ook de dames dragen dit gave nieuwe uittenue. Sterker nog Jill Roord, Vivianne Miedema en Danielle van de Donk dragen dit shirt eerder dan de mannen. Op 22 augustus spelen de vrouwen namelijk in de kwartfinale van de UEFA Women’s Champions League tegen PSG in het Arsenal uitshirt 2020-2021. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Arsenal uittenue en check ook het nieuwe Arsenal thuisshirt. 

Arsenal uitshirt 2020-2021 bestellen

Het nieuwe uitshirt van Arsenal is vanaf nu te bestellen in de onderstaande webshops. De prijs van het shirt is € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164, 176) De broekjes zijn te bestellen vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande winkels vind je ook de nieuwe trainingskleding van de club en kun je de tenues laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op de tenues dragen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je nieuwe Arsenal voetbalshirt direct in deze SHOP

of deze adidas winkel! 

of deze webshop! 

Arsenal dames uitshirt 2020-2021Arsenal uittenue 2020-2021