Arsenal 3e voetbalshirt 2020-2021

Arsenal heeft ook dit seizoen een 3e shirt of alternatief uitshirt. Vandaag hebben de club en kledingsponsor adidas namelijk het Arsenal 3e shirt 2020-2021 officieel gepresenteerd. In dit voetbalshirt spelen ''The Gunners'' vooral de uitwedstrijden in de Europa League, maar ook een aantal uitwedstrijden in de Premier League, FA Cup en League Cup dit seizoen. Het derde shirt is namelijk het alternatief voor het witte Arsenal uitshirt. Adidas is weer verantwoordelijk voor het design van de tenues van de Londenaren. Sinds vorig jaar zomer is het Duitse sportmerk de kledingsponsor van de club van manager Mikel Arteta.

Arsenal 3e voetbalshirt 2020-2021

Navy/roze Arsenal uitshirt 2020-2021

Het tenue werd door de club op een speciale manier gelanceerd. De club presenteerde een speciaal clip waarin Arteta een speech geeft aan de Arsenal community. Hierin legt hij het belang uit om onderdeel te zijn van de Arsenal familie. Ook Vivianne Miedema, Bukayo Saka, Nwanko Kanu en Dennis Bergkamp spelen een kleine rol in de clip.

Zoals vrijwel ieder voetbalshirt is het nieuwe Arsenal 3e shirt 2020-2021 geïnspireerd door iets en dit jaar is dat een speciaal fenomeen, namelijk de avondwedstrijden in het Emirates Stadium. Het Arsenal voetbalshirt is dan ook blauw en bevat een camouflage achtige print over het gehele tenue. Deze print is op een speciale manier op de tenues aangebracht. Hiervoor heeft het Duitse sportmerk de Tie-dye techniek gebruikt, de techniek waarmee met textiel van een patroon voorziet. Daarbij gebruikt men voordat de stof gevergd wordt stevige knopen in het water om dele samen te binden. Dit heeft geleid tot de speciale print op het tenue, die de lichtmasten en de sfeer in het Emirates Stadium symboliseren tijdens een avondwedstrijden. De navy blauw kleur symboliseert de nachtelijke hemel en de levendige lichten van het stadion komen tot uiting in de opvallende oranje/roze details op het tenue. De drie adidas strepen op de zijkanten van het tenue zijn fel oranje en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen. Ook alle logo's op het tenue hebben deze kleur. Het adidas performance logo op de rechterborst heeft ook deze tint roze. De andere borst bevat de badge van de club. Ook deze badge is geheel in stijl van de kleuren van het voetbalshirt. Het logo van sponsor Fly Emirates staat op het midden van het tenue. Hiervoor gebruikt de vliegmaatschappij dit jaar het zogenaamde ''Emirates Fly Better'' logo op alle tenues van de clubs waarvan het shirtsponsor is. Ook het logo van VISIT RWANDA op de linkermouw is roze/fel oranje.

Het tenue wordt compleet gemaakt door een navy blauw voetbalbroekje met aan de zijkanten roze adidas strepen. Op de broekjes staan ook weer de logo's van de club en adidas. De kousen zijn ook navy blauw met roze strepen aan de bovenkant en bevatten op het midden het kanon uit het clublogo. Dit detail prijkt overigens ook op de achterkant van de tenues. Arsenal speler Kieran Tierney geeft nog een korte reactie op het design van de nieuwe tenues: ''Ik ben groots fan van het nieuwe Arsenal 3e shirt van adidas dit jaar. Het past perfect bij de andere twee voetbalshirts voor dit seizoen. We hebben inmiddels al twee prijzen in onze nieuwe tenues gewonnen en we werken hard om de successen te continueren.''

De authentic tenues van The Gunners zijn dit jaar uitgerust met de HEAT.RDY technologie en de replica tenues bevatten de AeroReady technologie van adidas. Beide technologieën zorgen voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Arsenal 3e shirts, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Aubameyang, Özil, Willian, Pépé, Saka, Saliba, Lacazette en andere spelers of check het Arsenal thuisshirt. 

Arsenal voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Arsenal 3e shirt voor 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen. De prijs van het tenue is hetzelfde als die van dit seizoen. Voor volwassenen is dat € 89,95 (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164, 176). De Heat.RDY versie heeft een prijs van € 129,95. De broekjes zijn vanaf € 34,95 beschikbaar en de kousen vanaf € 17,95. In de onderstaande winkels kun je de nieuwe Arsenal tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. 

Bestel je nieuwe Arsenal uitshirt direct in deze SHOP

of deze adidas winkel! 

of deze webshop! 

Arsenal derde tenue 2020-2021

Blauw/roze Arsenal uitshirt 2020-2021

Blauw Arsenal uitshirt 2020-2021