9 mei 2019

Ajax vrouwen voetbalshirt 2019-2020

Ajax en adidas hebben vandaag niet alleen het thuisshirt van de mannen van Erik Ten Hag gelanceerd, ook het voetbalshirt van het Ajax vrouwenelftal is vandaag officieel gelanceerd door adidas en de Amsterdammers. In dit tenue spelen de Ajax vrouwen in de Eredivisie Vrouwen en de KNVB Beker gedurende 2019-2020 op de Toekomst. Het elftal staat in 2019-2020 onder leiding van voormalig Willem II speler Danny Schenkel en men gaat er komend seizoen weer alles aan doen om het kampioenschap te veroveren. Afgelopen seizoen werd FC Twente namelijk kampioen.

Bestel je Ajax shirt altijd in deze officiële SHOP

Tenue Ajax vrouwen 2019-2020

Het voetbalshirt van de dames van Ajax is qua design hetzelfde als het shirt van de mannen. Het nieuwe thuistenue is een ode aan de stad Amsterdam. In het vrouwentenue van Ajax zijn dan ook verschillende ''Amsterdamse'' accenten verwerkt. De achterkant van de hals van het shirt bevat een zwarte band, één van de kleuren van de Amsterdamse vlag. De binnenkant van de kraag bevat de drie Andreaskruizen. Ook deze zijn onderdeel van de vlag en het wapen van de stad. De kleuren van de Amsterdamse vlag komen ook weer terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze is namelijk rood/zwart. Verder heeft het thuistenue van de vrouwen van Ajax hetzelfde design als we altijd gewend zijn. Het tenue bevat een een brede rode band over het midden van het tenue en de zijkanten van het shirt zijn wit. Evenals vorig seizoen bevat het voetbalshirt een all-over hexagon print. De zeshoeken op het tenue zijn overigens wel kleiner dan op het shirt van vorig seizoen. Op de linkerborst prijkt het logo van de Amsterdamse club. Dit logo is zwart op een witte achtergrond. Deze kleurencombinatie is een ode aan het logo op verschillende Ajax tenues in de jaren '90, wat natuurlijk een succesvolle periode voor de mannen van Ajax was. Het shirt van de vrouwen bevat ook drie sterren boven het logo. De andere borst bevat het adidas performance logo. Het vrouwenelftal van Ajax zag in 2012 het levenslicht en sindsdien is adidas kledingsponsor van de club. De voetbalshirts van de vrouwen bevatten overigens wel een andere sponsor. Op de tenues van de dames staat namelijk ABN Amro als hoofdsponsor. De bank is sinds 2015 ''Partner van de Toekomst'' en staat niet alleen op de tenues voor de vrouwen, maar ook op de voetbalshirts van all jeugdelftallen. Eerder was de bank van 1991 tot 2008 hoofdsponsor van het eerste elftal van Ajax. Het contract tussen Ajax en ABN Amro loopt in ieder geval nog tot 2020.

De thuistenues van het Ajax vrouwenelftal worden compleet gemaakt door een wit broekje met aan de onderkant ook een rode en zwarte band. De zijkanten van het broekje bevatten rode adidas stripes en op de shorts staan ook de logo's van de club en adi. De kousen zijn wit met rode adidas stripes.

Check hieronder een foto van voetbalshirt van de dames van Ajax, waarin dit seizoen speelsters als Jansen, Munsterman, Zeeman, van Es, Van der Mos, Oudemast en andere speelsters spelen.

Ajax voetbalshirt 2019-2020 bestellen

Het Ajax dames voetbalshirt kun je helaas nergens bestellen. Deze zijn door adidas alleen geproduceerd om te dragen voor de vrouwen. Wel kun je het Ajax tenues van de mannen bestellen in de onderstaande winkel. Het shirt heeft voor volwassenen een prijs van € 90,- (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) een prijs van € 70,-. In deze officiële shop kun je het Ajax tenue natuurlijk ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering!

Bestel je Ajax voetbalshirt altijd deze officiële SHOP