9 mei 2019

Ajax thuisshirt 2019-2020

Toch nog een goed bericht een dag na de uitschakeling van Ajax in de Champions League! Het nieuwe Ajax thuisshirt van Ajax is vandaag officieel gelanceerd door adidas en de Amsterdammers onder de bekende leus van adidas: ''HERE TO CREATE - IF YOU CREATE THE FUTURE.'' De Amsterdamse club lanceerde het shirt middels een speciale video. In deze video speelt Levi Acheampong (een talent van Ajax O11) de hoofdrol. De kijker bevindt zich in zijn droom: spelen in Ajax 1. Een droom die vele kinderen delen en waar het shirt onder andere symbool voor staat. Symbolisch voor het Ajax van nu! In dit nieuwe voetbalshirt speelt Ajax de Eredivisie, KNVB Beker en Europese thuiswedstrijden in de Johan Cruyff Arena gedurende 2019-2020.  Check hieronder alle details van het nieuwe voetbalshirt van Ajax, dat dit seizoen een ode is aan de stad Amsterdam! 

Het nieuwste Ajax voetbalshirt bestel je altijd in deze officiële SHOP

Ajax thuis shirt en tenue 2019-2020

Het nieuwe  Ajax thuisshirt voor 2019-2020 bevat ook dit seizoen weer de brede, rode baan over het midden van het tenue en witte zijkanten. Sinds 1911 speelt Ajax namelijk al in een voetbalshirt met de brede, rode baan. Het verhaal hierachter is bij de meeste supporters wel bekend. Ajax speelde in het eerste decennium na haar oprichting in een rood/wit gestreept voetbalshirt. Toen de Amsterdammers in 1911 voor het eerst in de Eerste Klasse (destijds het hoogste niveau) gingen spelen, was er al een club met een rood/wit gestreept voetbalshirt: Sparta. De club uit de hoofdstad moest daarom op zoek naar een alternatief. De oplossing lag dichtbij. De voetbaltak van de Amsterdamse cricketclub Veni Vidi Vici (VVV) werd opgeheven, waardoor enkele spelers van deze club overstapten naar Ajax. Zij namen hun VVV shirt mee, een wit shirt met brede rode baan. Sindsdien is dit het design van het Ajax thuisshirt.

Tot zover wat historie. Het nieuwe Ajax voetbalshirt is dit jaar ook een ode aan de stad Amsterdam. De bies aan de onderkant van de mouwen is namelijk zwart/rood, verwijzend naar de kleuren van de Amsterdamse vlag. Ook de achterkant van de kraag van het nieuwe Ajax thuistenue bevat een subtiele zwarte lijn. In de hals zijn ook de drie Andreaskruizen verwerkt. Deze zijn wit. De drie strepen van adidas staan dit seizoen weer op de zijkanten van het tenue in het rood. 

Het adidas logo prijkt op de rechterborst van het thuisshirt van Ajax. Het Duitse sportmerk is namelijk sinds 2000 de kledingsponsor van de Amsterdamse voetbalclub en vorig seizoen werd het contract verlengd tot 2025. Ook de huidige hoofdsponsor (Ziggo) staat dit seizoen nog op de tenues van het keurkorps van Erik ten Hag. De onderneming en Ajax zijn sinds 2015 aan elkaar verbonden en dit contract duurt in ieder geval nog tot 2020. Op de linkerborst van het tenue staat het logo van de Amsterdammers, inclusief de drie kampioenssterren. De sterren verwijzen natuurlijk naar de 33 kampioenschappen van Ajax. Het logo van Ajax is zwart op een witte achtergrond. Dit is een verwijzing naar de tenues van Ajax in de jaren '90.  Het nieuwe thuistenue van Ajax wordt dit seizoen opnieuw compleet gemaakt door een wit broekje met aan de zijkanten rode adidas strepen. Ook de logo's van adi en de club staan op de shorts in het rood. De onderkant van de pijpen bevatten een rode en zwarte band. De kousen van het nieuwe thuistenue zijn wit met aan de bovenkant rode adidas strepen en een zwart adidas logo. 

Check hieronder nog meer informatie over het nieuwe tenue van Ajax, dat vanaf nu gedragen wordt door spelers als De Ligt, Tadic, Ziyech, De Jong, Mazraoui, Schöne, Tagliafico en nog meer sterspelers. Het voetbalshirt wordt voor het eerst door Ajax gedragen in de eerste oefenwedstrijden van 2019-2020. Check ook informatie over het Ajax uitshirt van 2019-2020.

Ajax thuisshirt 2019-2020 bestellen

Het nieuwe Ajax thuisshirt voor 2019-2020 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande online SHOP! De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en € 69,95 voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176). De broekjes zijn € 39,95 voor volwassenen en € 34,95 voor kinderen. De kousen zijn € 17,95!  In deze webshop kun je het nieuwe Ajax tenue natuurlijk ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen. Het extra bedrag voor het bedrukken van het tenue is € 20,-. Of check het overzicht met producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Bestel het nieuwe Ajax voetbalshirt altijd in deze officiële SHOP