Ajax uitshirt 2020-2021

Het Ajax uitshirt 2020-2021 is vandaag officieel gelanceerd door de Amsterdammers en kledingsponsor adidas. Dit is het tenue waarin Ajax speelt tijdens de Eredivisie, KNVB Beker en Europese uitwedstrijden gedurende 2020-2021. Het tenue wordt traditioneel gelanceerd aan het einde van het seizoen. Door het coronavirus is de lancering met een maand uitgesteld, maar nu is het moment dan eindelijk daar! Opnieuw is adidas verantwoordelijk voor het design van het tenue. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds 2000 en het contract loopt in ieder geval nog tot 2025. 

Wil je het nieuwe Ajax uittenue direct bestellen? Check het exclusief in de officiele Ajax SHOP of deze voetbalshop

Ajax uitshirt en tenue 2020-2021

Het nieuwe Ajax uitshirt 2020-2021 is dit jaar een ode aan de voetbalshirts van de jaren '80 en '90. Het nieuwe uitshirt is dit jaar overwegend lichtblauw met een all-over print, geinspireerd door de grafische patronen van de jaren '80 en '90. De tint blauw wordt door adidas ''ICEY BLUE'' genoemd. De laatste keer dat de Amsterdammers een lichtblauw uitshirt hadden was in het seizoen 2011-2012. Ook destijds was adidas verantwoordelijk voor het design van de tenues van de kampioen. Dit was het seizoen waarin Ajax onder leiding van trainer Frank de Boer het 31ste kampioenschap in de wacht wist te slepen. Bij Ajax speelden in dit seizoen spelers als Vertonghen, Alderweireld, Janssen en Eriksen. Ook Daley Blind maakte toen al deel uit van het elftal dat kampioen werd.

Qua template heeft het nieuwe Ajax tenue hetzelfde design als het Schotland uitshirt 2020-2021.  Het Ajax uittenue wordt gekenmerkt door de diagonale vlakken, welke verdeeld zijn door bliksemschicht achtige banen en hierin is een zogenaamd brushed effect verwerkt. Bovendien bevat het tenue diagonale banen in een iets donkerdere tint blauw. Daarnaast is het nieuwe uittenue van de Amsterdammers uitgerust met rood/witte accenten, welke een verwijzing zijn naar de clubkleuren van de Amsterdamse club. Zo is de ronde hals rood/wit en is ook het embleem van het keurkorps van Erik ten Hag op de linkerborst rood. Boven het logo staan drie witte sterren, welke verwijzen naar de 34 landskampioenschappen van de club die haar thuiswedstrijden speelt in de Johan Cruyff Arena. Het adidas logo prijkt op de rechterborst in het wit en de drie adidas trademark strepen op de schouders van het nieuwe tenue zijn ook wit. Een speciaal detail is te vinden in de nek op de achterkant van het shirt. Hier prijken de drie Andreaskruizen, als verwijzing naar de stad Amsterdam. 

Ziggo staat ook dit seizoen op het midden van de voetbalshirts. Het contract met de hoofdsponsor werd vorig jaar zomer verlengd tot de zomer van 2022. Op de linkermouw van het tenue staat het logo van Curacao. De Curaçao Tourist Board en de Amsterdamse club tekenden begin dit jaar een contract tot eind juni 2023. Het nieuwe Ajax uitshirt 2020-21 wordt dit seizoen gecompleteerd door een donkerblauw voetbalbroekje met aan de zijkanten witte adidas trademark strepen. Het logo van de club op het short is rood en het performance logo van adidas wit. De kousen van het tenue zijn ook blauw met witte adidas strepen. De nieuwe tenues van Ajax zijn dit seizoen voorzien van de nieuwe adidas AeroReady technologie. Deze technologie, werd in november 2019 geïntroduceerd en is de opvolger van de Climacool technologie van het merk. De AeroReady technologie zorgt voor een nog betere afvoer van vocht/zweet en voor ventilatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe voetbalshirt of check het nieuwe Ajax thuisshirt

Ajax uitshirt 2020-2021 bestellen

Het nieuwe Ajax adidas uitshirt 2020-2021 kun je vanaf nu bestellen. De prijs van het voetbalshirt is voor volwassenen € 89,95 (maten XS, S, M, L, XL, XXL en 3XL) en voor kinderen € 69,95 (maten 128, 140, 152, 164 en 176). De Ajax uit broekjes bestel je ook dit seizoen weer voor € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. In de onderstaande shop kun je het nieuwe Ajax tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. Directe levering! 

Bestel het Ajax uitshirt direct in de officiele Ajax SHOP 

of deze voetbalshop

Ajax uitshirt 2020-2021