Ajax en adidas verlengen contract tot 2031

Ajax en adidas hebben vandaag bekend gemaakt dat het contract tussen beide partijen verlengd is tot de zomer van 2031. Op de social media kanalen van de club verscheen een video met de titel ‘’Thanks fort he Future’’ waarin de verlenging werd aangekondigd. Het Duitse sportmerk verzorgt al sinds 2000 de tenues en trainingskleding van de Amsterdammers en dit zal ook de komende zeven seizoenen nog zeker het geval zijn. Het huidige contract liep medio 2025 af.

Doordat het contract verlengd is, passeert het partnership de mijlpaal van 30 jaar en is de samenwerking tussen beide partijen de langstlopende in de Eredivisie. De langst lopende deal in de historie van het Nederlandse profvoetbal is de samenwerking tussen Hummel en Go Ahead Eagles (1988-2020). Ook de komende seizoenen verzorgt adidas dus weer de tenues en trainingskleding  van het eerste elftal, de vrouwenteams, de jeugdelftallen, Ajax Amateurs en het E-Sportsteam.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de verlenging van het partnership. Menno Geelen, commercieel directeur bij de Amsterdamse club, reageert: ‘’ Niet alleen in het aantal teams is de samenwerking met adidas over de jaren uitgebreid; op alle vlakken is ons partnership gegroeid. Wat voor mij de samenwerking ook bijzonder maakt, is dat adidas áltijd achter ons staat. Niet alleen bij het Europese succes of de twee reeksen van meerdere landstitels op een rij, maar ook in de jaren dat het minder ging. Dat ze ook nu vertrouwen houden in ons partnership en voor geruime tijd verlengen is tekenend. We behoren voor adidas bij hun belangrijkste internationale partnerships, daardoor kunnen we sinds enkele jaren ook veel meer bijzondere collecties samen ontwikkelen. Het zwarte Ajax 3e shirt 2020-2021, het Bob Barley 3e shirt van 2021-2022 en de klassieke adidas Originals-collecties van de afgelopen jaren zijn daar mooie voorbeelden van. We kijken enorm uit naar de samenwerking van de komende jaren en de introductie van nieuwe voetbalshirts.’’

Nick Craggs, General manager bij adidas Football, reageert ook blij: ‘’ Ajax is zo’n partner waar ons voetbalhart sneller van gaat kloppen. Diepgeworteld in de geschiedenis van het Europese voetbal, de aanvallende speelstijl, de innovatieve visie op talentontwikkeling en spraakmakende marketingactiviteiten. We zijn vereerd om al bijna 25 jaar betrokken te zijn bij de club, trots dat we dit kunnen doorzetten tot ver na het 125-jarig bestaan van de club en kunnen niet wachten om met Ajax-fans over de hele wereld te delen wat we voor de club in petto hebben, zowel op als naast het veld.’’

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Ajax? Check deze dan altijd in de onderstaande fanshops. Inclusief officiële bedrukking! 

Ajax en adidas verlengen contract tot 2031
Ajax en adidas verlengen contract tot 2031
Ajax en adidas verlengen contract tot 2031
Ajax en adidas verlengen contract tot 2031
Ajax en adidas verlengen contract tot 2031